Patimile directorului care i-a făcut „cerşetori, hoţi şi curve“ pe românii din Diaspora. Cum a ajuns să fie plimbat cu postul prin toate provinciile ţării

Patimile directorului care i-a făcut „cerşetori, hoţi şi curve“ pe românii din Diaspora. Cum a ajuns să fie plimbat cu postul prin toate provinciile ţării

Cristian Prescorniţoiu

Cristian Prescorniţoiu, şeful Inspectoratului pentru Construcţii Vrancea, a făcut valuri pe internet în vara lui 2018, după ce i-a jignit pe românii care urmau să vină în ţară la protestul din 10 august.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul şef al Inspectoratului Judeţean în Construcţii Vrancea, Cristian Prescorniţoiu, are de pătimit pentru afirmaţiile pe care le-a făcut acum un an şi jumătate la adresa românilor care lucrează în străinătate.

Astfel, după ce la sfârşitul lunii noiembrie 2019 ministerul Dezvoltării, condus de vrânceanul Ion Ştefan, a decis să-l transfere pe un post similar în judeţul Suceava, lucru care a stârnit nemulţumirea liberalilor moldoveni,  la începutul săptămânii Prescorniţoiu a fost mutat inspector şef în celălalt capăt al ţării, la Caraş Severin.

Acesta a devenit celebru după ce anul trecut a distribuit pe Facebook o postare cu titlul „10 august, cea mai mare sărbătoare europeană. Se goleşte Europa de Cerşetori, Hoţi şi Curve din România”.

Postarea lui Prescorniţoiu din 2018 a avut loc cu câteva zile înainte de mitingul Diasporei din 10 august, încheiat cu violenţe mari, şi a stârnit indignarea multor românilor.

După scandalul public generat, Prescorniţoiu a fost cercetat disciplinar de conducerea centrală a Inspectoratului de Stat în Construcţii, dar la finalul anchetei nu s-a luat nicio măsură, iar funcţionarul a rămas pe postul de director până la detaşarea pe aceeaşi funcţie la Suceava.

Prescorniţoiu spunea atunci că la miting nu au cum să vină oameni care au de lucru, pentru că aceştia sunt la muncă. „Vorbeam de hoţi, curve şi cerşetori! Cei ce muncesc nu vin la mitinguri! Cine se simte lezat...”, a scris acesta pe pagina lui de Facebook.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: