Meşteşugari, cafenele şi fanfară în Piaţa Unirii

Meşteşugari, cafenele şi fanfară în Piaţa Unirii

Acestea sunt centrele meşteşugăreşti construite în Piaţa Unirii. Foto: Ştefan Borcea

Şapte spaţii comerciale vor deveni centre destinate meşterilor populari şi un altul va găzdui colecţii de vinuri. Meşteşugarii vor închiria aceste spaţii, unde îşi vor expune, spre vânzare, exclusiv creaţiile proprii

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucrările de reabilitare a ansamblului arhitectural Piaţa Unirii din Focşani au intrat în linie dreaptă, asalturile finale fiind date acum în Grădina Publică şi pe segmentul aflat vizavi de Piaţă, unde se află încă în fază de construcţie mai multe centre comerciale.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Focşani, cele şapte centre comerciale din Grădina Publică, care au „mâncat" o suprafaţă importantă din spaţiul verde al parcului, vor fi închiriate meşteşugarilor populari, care vor avea astfel posibilitatea să valorifice turiştilor şi tuturor celor interesaţi obiectele confecţionate de ei.


Direcţia pentru Cultură Vrancea sprijină această iniţiativă rezultată din proiect. „M-am interesat şi ştiu că în aceste zile se lucrează la proiectul de sarcini pentru scoaterea spaţiilor comerciale la licitaţie. În cele şapte corpuri de clădiri vor expune, spre vânzare, doar artişti valoroşi din judeţ şi este exclus ca aici să-şi găsească locul chinezăriile şi turcismele. Sunt vicepreşedintele comisiei de recepţie şi nu-mi voi da semnătura dacă se va întâmpla altceva decât este în proiect", a dat asigurări Florin Micu Iliescu, directorul Direcţiei de Cultură Vrancea.
Expoziţie de vinuri
Tot acesta ne-a precizat că unul dintre corpuri va fi rezervat firmelor de vinuri de prestigiu din judeţ, iar pe latura aflata vizavi de Piaţa Unirii sunt în construcţie şase centre comerciale care vor deveni toate cafenele.

Citeşte amănunte în ediţia de Moldova a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările