Marian Oprişan vrea să modernizeze sediul Consiliului Judeţean Vrancea, în care este mai mult musafir. Lucrările ar urma să coste şase milioane de euro

Marian Oprişan vrea să modernizeze sediul Consiliului Judeţean Vrancea, în care este mai mult musafir. Lucrările ar urma să coste şase milioane de euro

În 2011 sediul Consiliului Judeţean a suferit reparaţii exterioare

Lucrările de intervenţie pentru reparaţie capitală şi consolidare ar urma să fie efectuate din fonduri europene, în exerciţiul financiar viitor.

Ştiri pe aceeaşi temă

La nici patru ani de la lucrările de reparaţii la sediului Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan vrea să transforme imobilul  Consiliului Judeţean Vrancea într-o instituţie modernă, cu fonduri europene pe care instituţia le poate atrage în exerciţiul financiar 2014-2020.

Asta deşi Oprişan este văzut foarte rar în instituţia pe care o păstoreşte.

Deocamdată, se lucrează la documente iar consilierii judeţeni au aprobat suplimentarea sumei pentru documentaţia lucrării cu încă 80.000 de lei, în condiţiile în care elaborarea lucrării ar urma să coste 160.734 de lei.

„Solicităm această suplimentare întrucât, din suma prevăzută iniţial, au fost contractate servicii de elaborare a expertizei tehnice şi a expertizei energetice, în sumă de 39.630 de lei, rămânând disponibil 82.370 de lei. Această sumă nu este suficientă, întrucât estimând o valoare a investiţiei de 1250 de euro/mp înmulţit cu 4816 mp rezultă 6.020.0000 euro”, se arată în referatul prin care s-au alocat bani în plus pentru documentaţie. Prin urmare, investiţia este estimată la peste şase milioane de euro şi ar putea fi finanţată în următorul exerciţiu financiar al Uniunii Europene.

Banii pentru documentaţie au fost luaţi de la capitolul dedicat elaborării proiectului tehnic „Amenajare arie de interes local Crâng Petreşti”.

Este posibil ca pe perioada cât sediul CJ va fi în renovare angajaţii instituţiei să se mute în clădirea fostei Prefecturi Putna, care nu este finalizată nici ea.

Pe lângă banii alocaţi pentru deocumentaţie, aleşii au mai aprobat încă 312.000 de lei pentru reparaţii şi igienizare birouri, magazie, holuri acces, tâmplăria de la etajul I şi uşile de la garaje.

Mai puteţi citi:

Consiliul Judeţean Vrancea se schimbă la faţadă

În această dimineaţă, muncitorii de la firma gălăţeană Dedal Bahamat au înălţat schelele pe Consiliul Judeţean Vrancea, pentru reabilitarea clădirii administraţiei judeţene.

Firma Dedal Galaţi repară faţada Primăriei Focşani

La fel ca şi în cazul sediului Consiliului Judeţean Vrancea, lucrările de refacere a exteriorului imobilului administraţiei locale focşănene sunt efectuate de societatea gălăţeană, care a lucrat şi la reabilitarea unor obiective din Piaţa Unirii. Curăţarea exterioară a clădirii va costa 145000 de lei, bani prevăzuţi în bugetul local.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările