La ce folosesc centrele de informare turistică inaugurate cu mare fast

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrele de Informare Turistică au  create cu scopul de a promova judeţul, doar că acestea se dovedesc inutile şi consumatoare de bani.

Primăria Focşani a beneficiat în anul 2014 de o finanţare de 316.028 de lei de la Uniunea Europeană pentru implementarea proiectului privind crearea şi dotarea Centrului Naţional de Informare Turistică din municipiul Focşani.

Centrul a fost deschis în 2015, dar de atunci aproape că nu-i trece nimeni pragul. Motivul este lesne de înţeles, Focşaniul nefiind un oraş care să poată spune prea mult în domeniul turismului, în afara unor obiective culturale. Anual, câteva de oameni care vizitează oraşul, în special grupuri de elevi sau oaspeţi ai municipalităţii sunt duşi la acest centru, pentru a bifa că au fost informaţi în legătură cu obiectivele turistice ale municipiului.

În Focşani trăiesc circa 70.000 de persoane şi oraşul poate fi străbătut la pas dintr-un capăt la altul în aproximativ o oră. Infrastructura reprezintă una din marile probleme nerezolvate de edilii din ultimii 25 de ani şi obiectivele care ar putea stârni interesul turiştilor pot fi numărate pe degete: Piaţa Unirii, Ateneul Popular, Teatrul Mr. Gh. Pastia, Muzeul Unirii, Mausoleul din Sus şi câteva biserici.

La nivel naţional, Centrul de Informare Turistică din Focşani stă bine doar din punct de vedere al dotărilor, cu o sală multimedia unde turiştii vor putea consulta şi primi gratuit ghiduri, hărţi şi pliante, pot accesa Internetul prin Infopoint-ul amplasat la intrare sau vor putea viziona filme de informare realizate în cadrul proiectului.

Totodată, s-au realizat un site-web specializat, cu informaţii turistice şi informaţii aferente, o aplicaţie pentru telefoanele inteligente, care să se constituie practic într-un ghid virtual prin oraş pentru vizionarea obiectivelor turistice

Prin acest proiect s-au creat şi un loc de muncă, plătite de primăria Focşani, dar centrul este mai mult închis, semn că angajatului de acolo i se dau şi alte atribuţii. 

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică a Municipiului Focşani ȋşi desfăşoară activitatea ȋn clădirea Corpului G al Centrului meşteşugăresc – Grădina Publică, în apropierea parcării din faţa Casei de Cultură.

Două centre similare funcţionează la Odobeşţi şi Panciu.

Focşani

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite