FOTO VIDEO Trenul Regal, întâmpinat  în Gara Focşani de peste 1000 de oameni. Principesa Margareta a primit un buchet de flori tricolor

FOTO VIDEO Trenul Regal, întâmpinat  în Gara Focşani de peste 1000 de oameni. Principesa Margareta a primit un buchet de flori tricolor

Principesa Margareta şi Principele Radu, în mijlocul mulţimii, pe peronul Gării Focşani FOTO: Ştefan Borcea

Ziua Naţională a României, alteţele regale au efectuat o călătorie simbolică cu trenul, în semn de omagiu adus Regelui Ferdinand şi Reginei Maria.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gara Focşani a fost astăzi arhiplină, peste 1000 de oameni venind să întâmpine familia regală, care a decis să sărbătorească Ziua Naţională în mijlocul românilor din mai multe colţuri ale ţării.

În trenul care a poposit pentru jumătate de oră la Focşani s-au aflat principesele Margareta şi Maria, principii Radu şi Nicolae, precum şi arhiducesa Maria Magdalena a Austriei şi soţul acesteia.

Înalţii oaspeţi au fost aşteptaţi de autorităţi cu pâine şi sare, în acordurile imnului naţional al României şi imnului Regal.

Din mulţime s-a scandat numele Regelui Mihai, iar oamenii au dăruit  zeci de buchete de flori principesei Margareta, extrem de jovială.

Un buchet de flori mai aparte, în culorile tricolore, l-a adus principesei Margareta, tocmai de la Panciu, Miruna Elena, elevă în clasa a VI-a la Liceul Tehnologic.

Miruna este pasionată de istoria Casei Regale, pe care o studiază de la vârsta de şase ani, în urmă cu doi ani fiind invitată la un eveniment la Palat. Principesa Margareta a fost foarte încântată de buchetul tricolor.

„Când i-am dat buchetul de flori a fost extrem de impresionată. I l-a arătat şi principelui Radu şi surorii sale, spunându-le cât de frumos este. Mi-a spus că i-a plăcut pâinea de Vrancea şi am mai schimbat câteva cuvinte. A fost o zi extraordinară pentru mine”, ne-a declarat Miruna.

Tineri şi vârstnici, deopotrivă, s-au arătat emoţionaţi că au avut ocazia să vadă pe viu un eveniment aşa de frumos.

„Aveam doar trei ani, pe data de 30 decembrie 1947, când a abdicat Regele Mihai. Îmi aduc aminte ca şi azi discursul său. Astăzi, sunt plină de emoţii şi am venit cu nepotul meu să vadă şi el o părticică din istoria noastră”, ne-a spus o doamnă în vârstă de 70 de ani, sosită cu o oră înainte în Gara Focşani.

Un alt vrâncean a dăruit familiei regale o lădiţă cu mere şi struguri din grădina sa.

Cei mai norocoşi au avut ocazia să urce în tren pentru câteva minute, unde au văzut sala de protocol.

Trenul Regal a fost comandat de Regele Ferdinand I în anul 1926, în Italia şi a fost livrat României după moartea lui Ferdinand, în anul 1928.

 

Miruna Elena i-a d[ruit principesei Margareta un buchet de flori tricolor FOTO> :tefan Borcea

Imagini din aceeasi galerie
  • Miruna Elena i-a d[ruit principesei Margareta un buchet de flori tricolor FOTO> :tefan Borcea
  • Principele Radu, salutând mulţimea FOTO: Ştefan Borcea
  • Familia regală a primit o ladă cu mere şi struguri
  • Salonul de protocol din trenul regal
  • Regaliştii nu au lipsit de la eveniomentul de astăzi
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările