FOTO VIDEO Locuitorii din comuna Răstoaca au retrăit coşmarul inundaţiilor din vara lui 2005

FOTO VIDEO Locuitorii din comuna Răstoaca au retrăit coşmarul inundaţiilor din vara lui 2005

Nici nu au reuşit bine să-şi construiască casele după inundaţiile din 2005 că apele Milcovului s-au întors în curţile oamenilor din Răstoaca FOTO: Ştefan Borcea

Autorităţile locale au dat dovadă însă că nu au învăţat nimic din experienţa tristă de atunci, când sute de case au fost inundate de apele râului Milcov.

Ştiri pe aceeaşi temă

Apele râului Milcov s-au umflat din nou astăzi, după ploile torenţiale din ultimele 24 de ore şi s-au revărsat din nou, inundând case, terenuri agricole, drumuri, adăposturi de animale.

Cea mai afectată este comuna Milcovul, dar probleme s-au înregistrat şi în comuna învecinată, Răstoaca, unde apele au ajuns în curţile oamenilor şi chiar au traversat DN 23, care leagă oraşele Focşani de Galaţi.

Zeci de familii din Răstoaca au retrăit coşmarul inundaţiilor din 2005, când apele le-au intrat în case şi au provocat mari distrugeri.

 
Foto

La fel ca şi atunci, neglijenţa autorităţilor este una crasă, în condiţiile în care canalul de desecare care putea salva satul de la inundaţii era colmatat.

Abia după mai multe intervenţii la Apele Române s-a adus un utilaj iar apele au început uşor să se retragă, lăsând însă în urmă multă amărăciune în rândul celor care şi-au văzut culturile distruse.

Pericolul însă nu a trecut, pentru că aceeaşi localitate este traversată de râul Putna, pentru care hidrologii au declarat Cod Roşu până la miezul nopţii.

Deja râul Putna a depăşit în înălţime puntea de acces pe care o traversează localnicii, oamenii nădăjduind că situaţia va reveni la normal.

Pompierii au sărit şi de această dată în ajutorul localnicilor  FOTO: Ştefan Borcea

Imagini din aceeasi galerie
  • Pompierii au sărit şi de această dată în ajutorul localnicilor  FOTO: Ştefan Borcea
  • Fostul magazin comunal din Răstoaca a fost inundat
  • În curţile oamenilor apa este la genunchi
  • Prevăzători, localnicii şi-au pus saci cu nisip să oprească înaintarea  apelor
  • Pe puntea peste râul Putna  nu se mai poate trece
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările