FOTO Frizeria vintage din Focşani, care te duce în atmosfera anilor '40. „Clientul trebuie răsfăţat, pentru că el plăteşte“

FOTO Frizeria vintage din Focşani, care te duce în atmosfera anilor '40. „Clientul trebuie răsfăţat, pentru că el plăteşte“

Liviu Zaharia a investit 20.000 de euro în frizeria sa FOTO: Ştefan Borcea

Pentru clienţi, frizeria este şi un mod de relaxare, care îi ajută să uite pentru câteva minute de stresul cotidian. De puţin timp, în oraşul Focşani funcţionează o astfel de frizerie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un frizer cunoscut din oraş a decis că pasiunea pentru munca pe care o face de 20 de ani trebuie să fie dublată şi de un confort pe care clienţii să-l simtă încă de la intrarea pe uşa atelierului său de tuns, ras şi frizat. 

Iar pentru acest lucru nu s-a orientat spre modernismul anilor pe care îi trăim, ci a ales să adopte un ambient retro, după stilul frizeriilor italiene din anii '40, pentru că Italia a dat şi încă dă tonul în acest domeniu. Mobilierul deosebit din piele şi lemn de esenţă tare, muzica italiană veche, în special cea napolitană, care te însoţeşte pe tot parcursul şederii în frizerie, tablouri cu celebrii mafioţi de altădată, toate te introduc în atmosfera specifică perioadei de care am vorbit.

“A însemnat ceva investiţia asta, dar ce este scump este şi frumos. Am investit peste 20.000 de euro, pe mobilier adus la comandă, unde predomină culorile mele preferate. Mi-au trecut pragul italieni care au spus că aşa ceva nu au văzut nici măcar la ei. Fotografiile pe care le vedeţi pe pereţi îi reprezintă pe gangsterii acelei perioade, adevărate legende şi fac parte din tematica acestei frizerii. Asta nu înseamnă că sunt adeptul lor şi nici că am clienţi mafioţi. Clientul trebuie să aibă captată atenţia pe toată perioada şederii la tuns”, ne spune frizerul Liviu Zaharia, proprietarul localului.

Cum precizam la început, pentru Liviu meseria pe care şi-a ales-o acum două decenii înseamnă totul, "un dar de la Dumnezeu", cum se exprimă, pasiunea pentru acest domeniu transformând-o la rang de artă. Din acest motiv are şi foarte multă clientele care l-a urmat peste tot pe unde a lucrat în aceşti ani. Iar acum, în noul ambient dat de atelierul său, cu atât mai mult.

"Este o meserie frumoasă, iar când pui suflet în ceea ce faci nu o să cunoşti niciodată oboseala. Cea mai frumoasă mulţumire este atunci când clientul pleacă satisfăcut. La mine la frizerie, am clienţi care vin săptămânal, care vin la două sau trei săptămâni, oameni care se îngrijesc de aspectul lor. Pentru ei am vrut să dezvolt acest concept. Eleganţa, luxul, arta îşi spun cuvântul în meseria asta şi întregesc climatul acestei frumoase meserii", ne spune Liviu.

Clienţii au numai cuvinte de laudă la adresa omului care îşi respectă meseria.

"Este un profesionist desăvârşit. Mergem după el chiar şi la Bucureşti, dacă este cazul. Eu am trăit 15 ani în Italia şi o astfel de frizerie nu am întâlnit", ne spune un bărbat venit să-şi aranjeze podoaba capilară.

Deşi este pregătit pentru orice comandă de tunsoare în materie, Liviu ne spune că majoritatea clienţilor săi preferă stilul clasic, foarte puţini fiind cei care au cerinţe de tunsori extravagante. De altfel, modelele de tunsori sunt afişate pe pereţii "biroului" său de lucru, dintre ele nelipsind stilul aflat la modă acum 80 de ani. 

Tarifele practicate de Liviu nu diferă foarte mult ce există pe piaţă. Astfel, o tunsoare clasică costă 30 de lei, un spălat 10 lei, un tuns barbă şi contur 15 lei. 

Locaţia lui Liviu are parte şi de o zonă exclusivistă, unde clientul poate fi tratat, dacă doreşte acest lucru, cu un trabuc, un coniac bun, un rom, o cafea, o ciocolată, toate din cele mai bogate soiuri. "Clientul trebuie răsfăţat, pentru că el plăteşte. Asta este deviza mea", conchide Liviu Zaharia.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: