FOTO Business de student: îşi vând manualele şi culegerile cu ajutorul cărora au intrat la facultate

FOTO Business de student: îşi vând manualele şi culegerile cu ajutorul cărora au intrat la facultate

Târgul de manuale şcolare

Absolvenţii Colegiului Naţional „Unirea" din Focşani îşi ajută astfel colegii mai mici cu cărţile care le sunt de trebuinţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Foşti absolvenţi ai prestigioasei unităţi de învăţământ liceal din Focşani, Colegiul Naţional „Unirea", au venit şi în acest an în sprijinul colegilor din anii terminali, aducându-le cărţi după care să înveţe.

Manualele şi culegerile după care actualii studenţi au învăţat sunt numai bune pentru colegii lor mai mici, care îşi pot procura la un cost mult mai mic decât în librării, fără să caute prea mult, cărţile de care au nevoie.

Aşa se face că în prima săptămână de şcoală, curtea colegiului focşănean se dovedeşte neîncăpătoare pentru „târgul" improvizat de carte, iar ofertanţii spun că vânzările merg foarte bine, mai ales că manualele au fost bine îngrijite.

În plus, prin vânzarea cărţilor studenţii boboci fac rost şi de un ban pentru facultate.

Conducerea Colegiului „Unirea" spune că acest proiect este exclusiv ideea elevilor şi a absolvenţilor, care au posibilitatea de a vinde, cumpăra sau schimba între ei manuale, pentru ei fiind şi business, din care învaţă că banul trebuie preţuit.
 

citeste totul despre: