Focşani: (PORTRET) Cristi Mălureanu este luptătorul de la Statistică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrează cu aceeaşi intensitate şi seriozitate atât la serviciu, cât şi la sala de sport, iar rezultatele obţinute îi dau energia necesară de a nu se opri aici.

Profil. Născut. 5 octombrie 1969, comuna Urecheşti, judeţul Vrancea
Studii. Universitatea „Petre Andrei" din Iaşi, Facultatea de Drept
Ocupaţia. Expert Direcţia Judeţeană de Statistică
Familia. Căsătorit, un copil

La cei 40 de ani ai săi, Cristi Mălureanu se poate considera un om împlinit din mai multe puncte de vedere: familie reuşită, serviciu unde merge cu plăcere, este maestru în sport şi are performanţe importante realizate împreună cu elevii pe care îi antrenează într-un sport care începe să ia amploare şi în România.

Citiţi şi:  Ştefan Munteanu a antrenat sportivi din patru ţări

Este vorba despre taekwondo, sport coreean, care în traducere liberă înseamnă „calea pumnului şi a piciorului", sau mai simplu spus, arta de a lupta cu pumnii şi picioarele.

„Este un sport destul de dur din punct de vedere al tehnicilor. Fiind singurul sport olimpic din familia artelor marţiale, regulamentul care guvernează activitatea noastră prevede elemente speciale de protecţie pentru sportivi, ceea ce face ca totul să fie sub control", spune Cristi Mălureanu.

Este antrenor de categoria a II-a şi face parte din comitetul director al Federaţiei Române de Taekwondo, fiind posesor de centură neagră 4 DAN. Pentru cunoscători, acest lucru înseamnă mult, doar cinci sportivi din ţară putându-se lăuda cu acest grad maxim pentru România.

Povesteşte că a auzit de taekwondo destul de târziu, imediat după Revoluţia din 1989, citind din revistele de specialitate pe vremea când era în armată.

„Întâmplarea a făcut ca, în armată fiind, la Făgăraş, să cunosc un inginer fizician, practicant de taekwondo, care în fiecare duminică mă scotea din unitate ca să mă iniţieze. Făcea numai pentru mine acest lucru. După patru ani avea să se deschidă la Focşani o secţie de taekwondo, unde am acumulat într-un timp relativ scurt tot ce se putea în materie de cunoştinţe despre acest sport", mărturiseşte antrenorul.

Când elevul îşi depăşeşte maestrul

Cristi Mălureanu îi datorează succesul său pe această linie unui alt maestru, Vlad Voicu, care l-a învăţat abecedarul în taekwondo, spunând, cu modestie, că l-a întrecut la capitolul grade în plus la centură, aşa cum speră să fie şi el întrecut de elevul său Iulian Pitulac.

„Pregătesc nişte sportivi extraordinari. De zece ani, de când participăm la competiţii, suntem nelipsiţi de pe podium. Nu a existat an în care să nu venim acasă cu două medalii de aur. Dintre toţi, cele mai valoroase rezultate le-a avut Iulian Pitulac, care a făcut parte din lotul naţional olimpic şi a participat la numeroase competiţii internaţionale", spune profesorul.

Cristi Mălureanu spune că are o relaţie deosebită cu elevii pe care îi pregăteşte, considerându-i prietenii săi.


Întrebări şi răspunsuri

Ce reprezintă taekwondo pentru Cristi Mălureanu?

Taekwondo este nu numai un hobby, ci un mod de viaţă. Am învăţat de la acest sport noţiunea de respect. Şi când saluţi pe cineva pentru mine acest lucru înseamnă taekwondo.

Cum se împacă hobby-ul cu serviciul?

Încerc să le împac pe amândouă. Lucrez ca funcţionar public la Institutul de Statistică Judeţean şi mă ocup de cercetări sociologice. Suntem instituţia care deţine informaţia, prin urmare pot spune mai în glumă, mai în serios, că sunt un om informat. Sunt un perfecţionist în tot ceea ce fac şi am aceleaşi principii şi la serviciu, şi la sport.

Ce-i place

Îmi place familia mea, copilul meu. Îmi mai plac corectitudinea, adevărul, să mă întâlnesc cu prietenii şi pentru mine e o adevărată sărbătoare când suntem împreună. Prietenii mei nu sunt numeroşi, dar sunt buni. Am nevoie de energia lor. Îmi mai place să citesc.

Ce nu-i place

Nu-mi plac superficialitatea, minciuna, ridicolul. Sunt foarte multe lucruri care nu-mi plac, dar de care încerc să mă feresc, mai ales în societatea de astăzi în care pentru unii banul este singurul obiectiv în viaţă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite