Focșani / Portret: Alin Zăbrăuţeanu revoluţionează sound-ul în cluburi

Focșani / Portret: Alin Zăbrăuţeanu revoluţionează sound-ul în cluburi

Alin Zăbrăuţeanu

A păşit în lumea muzicii din joacă iar acum are deja un album pe piaţă şi o formaţie ce sparge graniţele folk-ului. Deşi este de profesie inginer, compune piese de o sensibilitate aparte.

Alin Zăbrăuţeanu este tânărul care revigorează soundul în cluburile din Bucureşti şi nu numai. Apărut în 2005 pe piaţă cu formaţia Jazzadezz, combină dream pop-ul cu neo -folk şi stilul electronic. După ce a scos pe piaţă împreună cu partenera sa de trupă, Dezdemona Mihăescu, primul album, "Inimani Mal" ce conţine diverse piese de autodescoperire, Alin lucrează zi şi noapte la cel de al doilea album ce se vrea a fi unul mult mai puternic.

Totul a început dintr-o joacă cu chitara, pe vremea când era doar la liceu. "Eu am dat la facultatea de electronică întrucât am terminat matematică - informatică la Colegiul Naţional "Unirea" din Focşani şi pe vremea aceea doar cântam la chitară. Nu eram pornit pe această latură. Ceva mai târziu am început să cânt şi la alte instrumente precum sintetizatoare sau drum maşinări şi apoi, în 2005 m-am unit cu Dezdemona şi am înfiinţat formaţia", spune Alin Zăbrăuţeanu despre primele sale contacte cu lumea muzicii.

Muzică pentru teatru

Pe lângă profesia de inginer de sunet şi concertele pe care le susţine cu partenera sa de trupă în special în cluburile din Bucureşti, Alin urmează cursurile unui master în materie de sound în cadrul Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografie şi chiar profesează deja în acest domeniu.

"Vreau să fac muzică şi sunet pentru teatru pentru că lipsesc cu desăvârşire la noi în ţară. Am făcut nişte piese pentru studenţii din Regie: "Hedda Gabler" după D. Ipson şi "Hotelul dintre lumi" de Emanuel Schmidt. Acestea au fost pentru şcoală dar am şi un proiect de teatru independent cum ar fi cel cu trupa Turet din Bucureşti cu care lucrez la un spectacol multimedia "Eu şi Cristina". Este vorba despre o poveste horror de o oră. Eu mă ocup de muzică şi sound pe toată durata poveştii şi cu video proiecte", ne mai dezvaluie Alin câteva dintre proiectele sale.

Preferă artişii diferiţi

Tânărul artist are în vizor festivalurile de film. "Am fost la festivalul de film de două ori. Important este să creăm şi să dăm publicului muzica noastră. Acesta este cel mai important lucru", adaugă Alin Zăbrăuţeanu.

Printre artiştii preferaţi ai lui Alin se numără Moby, John Frusciante, Tricky şi Siouxie Sioux, mare parte dintre ei pentru că sunt diferiţi dar şi ca urmare a atitudinii pe care aceştia o au.

"Siouxie Sioux îmi place ca voce, dar şi faptul că este creativă şi are atitudine", mărturiseşte muzicianul.

Întrebări şi răspunduri:

Ce planuri de viitor ai?

Eu şi partenera mea, Cristina, ne dorim să lansăm cel de al doilea album din fonduri proprii. Pe primul l-am lansat din banii făcuţi în concerte. Poate fi descărcat gratuit de pe site-ul nostru www.jazzadezz.ro. Ar mai fi să adun o echipă de muzicieni şi artişti multimedia pentru sunet şi muzică de teatru şi film care să ridice standardele audio ale spectacolelor şi filmelor contemporane.


Unde veţi susţine următoarele concerte?

Avem programate spectacole în toată ţara. Am vrea foarte mult să mergem în străinătate. Este posibil să mergem la un moment dat în Polonia. Oricum ne dorim foarte mult să mergem în străinătate.

Ce-i place:

Îmi plac afinele foarte mult. Îmi place să merg cu bicicleta. Ador cafeaua la nisip foarte mult, e foarte diferită de cafeaua pe care obişnuim să o bem zilnic. Îmi place să fac video mapping, şi, evident, îmi place tehnica foarte mult.

Ce nu-i place:

Nu ştiu cât ar trebui menţionat ce nu-mi place. Nu iau în seamă ce nu-mi place, încerc să evit să mă încarc cu energie negativă şi lucruri care nu îmi fac bine. Până la urmă acestea sunt lucruri care nici nu au importanţă pentru mine. Mă bucur de profesori extraordinari aici unde fac masterul.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: