Firma constructorului Sorin Lefter, colacul de salvare al autorităţilor din Focşani pentru investiţiile începute şi neterminate

Firma constructorului Sorin Lefter, colacul de salvare al autorităţilor din Focşani pentru investiţiile începute şi neterminate

Sorin Lefter, prezent la începerea lucrărilor la blocurile ANL din Cartierul Democraţiei

SC Lefter Construct SRL a primit un contract de 12,4 milioane de lei pentru construirea de blocuri ANL la Focşani şi preia de la SC Vega’93 Galaţi realizarea proiectului PIDU, după intrarea în insolvenţă a acesteia.

Ştiri pe aceeaşi temă

După „minunaţii oameni de afaceri” Corneliu Prunache, Valică Epure, Andrei Tănase şi alţi câţiva, care au acaparat în trecut lucrările de construcţii din fonduri publice, o află firmă îşi face apariţia în forţă pe piaţa construcţiilor din Vrancea.

Este vorba despre SC Lefter Construct, condusă de Sorin Lefter, afacerist apropiat pe vremuri de Partidul Democrat.

De altfel, Lefter Construct i-a ridicat vila fostului şef al PD, Jan Vraciu, dar a contribuit consistent şi la ridicarea „monumentalei” construcţii de la Boloteşti aflată în proprietatea mamei baronului Marian Oprişan.

Firma a fost răsplătită de curând cu două contracte cu bani mulţi, precum construcţia a 104 locuinţe ANL în Focşani, blocuri începute şi abandonate în anul 2004, dar şi refacerea infrastructurii stradale în Cartierul Sud, pe bani europeni, în cadrul programului PIDU.

Această din urmă lucrare a primit-o în subantrepriză, pentru că firma câştigătoare a licitaţiei, Vega’93 Galaţi a intrat în insolvenţă.

În portofoliul societăţii se mai află construcţii de blocuri ANL la Odobeşti, dar şi construcţia magazinelor Carrefour, Dedeman, Practiker.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: