Ce se ascunde în spatele sinuciderii bărbatului din Păuleşti. Familia acestuia acuză oameni din conducerea Obştii de ilegalităţi cu masă lemnoasă

Ce se ascunde în spatele sinuciderii bărbatului din Păuleşti. Familia acestuia acuză oameni din conducerea Obştii de ilegalităţi cu masă lemnoasă

Viorel Frăţilă avea 53 de ani

Sinuciderea unui bărbat din Vrancea a declanşat un adevărat conflict între familie şi foştii şefi ai acestuia. Familia şi rudele acuză conducerea Obştii din comuna Păuleşti că l-ar fi presat şi ameninţat pe acesta din cauza unui dosar penal de atribuire ilegală de lemne. Bărbatul ar fi cedat presiunii şi a hotărât să-şi pună capăt zilelor. Familia cere să se afle adevărul iar conducerea obştii neagă orice fel de presiune sau ameninţare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viorel Frăţilă, de 53 de ani, lucra ca şofer la Obştea din comuna Păuleşti. În urmă cu puţin timp, poliţia declanşase o anchetă cu privire la atribuirea nelegală a peste 100 de mc de lemne.

Mai mulţi angajaţi ai obştii au fost chemaţi la audieri şi chiar percheziţionaţi, printre care şi şoferul. După audieri, acesta s-a schimbat şi le-a spus apropiaţilor că se simte marginalizat şi ameninţat. Bărbatul nu a mai suportat presiunea şi, în dimineaţa zilei de 12 mai, înainte de a pleca la serviciu, a hotărât să-şi încheie socotelile cu viaţa. S-a dus în spatele curţii şi s-a spânzurat de o grindă. Acum, familia şi prietenii arată cu degetul spre conducerea obştii.

„Tu nu ai spus nimic rău, nimănui, nu ai avut nimic cu nimeni niciodată, dar ei ce-au avut cu tine, tată? Tu nu ai refuzat pe nimeni atunci când ai cerut ajutorul, de aceea, toţi cei care au venit să te însoţească pe ultimul drum nu pot spune decât cuvinte de laudă despre tine. Mama a rămas singură acum din cauză că nişte persoane au făcut nişte declaraţii legate de nişte nereguli, iar ei nu se simt vinovaţi nici măcar moral. Câtă josnicie. Ai tăcut mereu şi ai preferat să ţii în tine, să nu superi pe nimeni. Nouă cine ne alină tată suferinţa din suflet?”, este mesajul citit de Dan Frăţilă, fiul bărbatului care s-a sinucis.

„Au făcut cereri false, tata fiind delegat a fost nevoit să le ia, fără să ştie că acelea sunt fotocopii. Tata şi-a făcut treaba, şi-a respectat programul. L-au ameninţat că-i taie limba, acum i-au tăiat-o. Sunt mulţumiţi. Ştiu că tataa, după percheziţii, a spus că lăsaţi-ă înpace, că mi-e frică şi să mai vorbesc. Sunt cuvintele care ni le-a spus tata şi nouă, şi domnului Bogdan Culiţă, preşedintele obştii, care a recunoscut”, spune şi fiica acestuia, Georgiana Frăţilă.

Rudele şi prietenii spun că bărbatul le-ar fi destăinuit anumite temeri şi discuţii cu cei din conducerea obştii după ancheta demarată de poliţişti.

La rândul său, preşedintele Obştii Păuleşti neagă orice fel de presiune sau ameninţare la adresa fostului său angajat. El susţine că nimeni nu s-a aflat în conflict cu acesta şi nu ar fi existat motive să se ajungă la un asemenea gest tragic.

„L-am întrebat ce s-a întâmplat la poliţie, iar el mi-a răspuns că-i frică să spune. Eu i-am spus să zică adevărul, fără să părtinească pe nimeni. Asta a fost singura mea discuţie. Niciodată nu l-am avertizat sau ameninţat. Atâta vreme cât se anchetează cazul, trebuie să iasă adevărul la suprafaţă. A fost o situaţie minoră, cred că mai mult s-a înspăimântat şi cred că a fost o fire mai timidă. Sincer, şi mie îmi pare rău şi un şofer ca el nu cred că o să mai găsim”, a precizat  Bogdan Culiţă, preşedinte la Obştea Păuleşti.

Obştea Păuleşti este una dintre cele mai importante din Vrancea şi administrează peste 3.800 de hectare de pădure. Dincolo de interese şi acuzaţii pe care le vor desluşi, poate, oamenii legii, doi copii au rămas fără tată şi fără cel mai important susţinător pentru viitorul lor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările