Cătălin Măruţă a vândut zeci de bilete la balul organizat în beneficiul copiilor nevăzători. Soţia sa, Andra, i-a distrat pe donatori

Cătălin Măruţă a vândut zeci de bilete la balul organizat în beneficiul copiilor nevăzători. Soţia sa, Andra, i-a distrat pe donatori

Cătălin Măruţă, alături de preşedintele Rotary Varana, Carmen Ion

Cea de a IX-a ediţie a Balului de Caritate organizat de Rotary Varana Focşani a avut loc sâmbătă seara, la restaurant Laguna Resort Focşani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ediţia din acest an, desfăşurată sub genericul ”Pune Soare în Mărţişoare!”, a avut drept scop strângerea de fonduri pentru realizarea a două proiecte importante din domeniul educaţiei: translatarea şi imprimarea în sistem Braille a manualelor de matematică pentru clasele 0-V pentru elevii nevazatori şi dotarea completă a camerei senzoriale destinate copiilor cu autism de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ”Elena Doamna”.

”Fiecare are în minte o imagine pe care o iubeşte, fie că este vorba despre un peisaj pe care l-a văzut poate din avion, fie că este vorba despre zambetul unei persoane iubite sau despre imaginea propriei firme proaspăt deschise. Şi iarăşi sunt sigură că fiecare dintre dvs păstraţi, în vârful degetelor, amintirea mângâierii unei pisici, a unui câine sau a unei fiinţe dragi. Ei bine, există în lumea aceasta oameni care niciodată nu au văzut cum arată un zâmbet. Şi aceştia sunt nevăzătorii. Şi există oameni care au nevoie de obiecte speciale ca să înţeleagă cum anume ar trebui să simtă blana unei pisici sau cum ar trebui să perceapă sunetul când dulce, când ameninţător al ploii. Acestea sunt persoanele cu autism. Handicapul nu este o răceală. Handicapul nu se tratează cu aspirină. Handicapul este pe viaţă!”, a spus în cuvântul de deschidere al evenimentului profesorul Carmen Ion, preşedintele în exerciţiu al Club Rotary Varana Focşani.

Apelul său pentru obţinerea fondurilor necesare celor două proiecte a fost susţinut şi de Cătălin Măruţă, cel care a prezentat evenimentul de sâmbătă seara.

”Banii pe care dumneavoastră îi daţi în această seară înseamnă manuale pentru copiii nevăzători, de  la clasa 0 la clasa a V-a. Copiii cu autism vor avea o cameră senzorială tot datorită acestui bal de caritate. Şi în special datorită dvs, oamenilor care sunteţi aici în sală”, a spus Cătălin Măruţă care a vândut personal zeci de bilete pentru tombola organizată în cursul serii şi care, desigur, a însemnat bani în plus pentru cauza umanitară susţinută de rotarienii vrânceni.  Andra&Band, alături de Sergiu Ferat (de la Vocea României) au fost cei care au animat petrecerea.

 

citeste totul despre: