95 de ceferişti de la Depoul din Adjud, aproape de a-şi pierde locul de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia fac parte din cadrul CFR Marfă-Regionala Galaţi propuşi pentru disponibilizări. La nivel naţional îşi vor pierde locul de muncă 2500 de oameni.

În perioada următoare, circa 140 de angajaţi ai CFR Marfă-Regionala Galaţi, ar putea rămâne fără locuri de muncă, 95 dintre salariaţi fiind doar de la Depoul Adjud.

Reprezentanţii acestora au venit la şedinţa de dialog social de la Instituţia Prefectului pentru a-şi arăta nemulţumirile legate de disponibilizările masive care vor urma la CFR Marfă, unde îşi vor pierde locul de muncă aproximativ 2500 de oameni.

“În depoul Adjud sunt 61 de mecanici. Dintre aceştia, 39 de mecanici 1, care sunt angajaţi pe nişte posturi scoase la concurs de conducerea societăţii. Vor pleca mecanicii 1 şi vor rămâne mecanicii 2 care nu pot realiza toate activităţile”, a spus un mecanic de locomotivă de la Adjud.

Prefectul a precizat că va face demersuri pe lângă Guvern ca numărul disponibilizaţilor de la Adjud să nu fie atât de mare.

„Ceea ce solicităm noi este ca disponibilizările să se aplice procentual pe regională. Sunt 95 de familii care vor avea probleme. Deja au mai fost probleme cu Umbrărescu, unde au intrat 1.500 de persoane în şomaj, din care câteva sute erau din Adjud”, a declarat prefectul Cătălin Kanty Popescu.

Mai puteţi citi:

Mecanicii de locomotivă de la Remiza Adjud contestă privatizarea CFR Marfă

Poştaşii vrânceni nu vor reducerea normelor de muncă

 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite