Prima locomotivă din România care funcţionează cu biodiesel sau ulei vegetal, testată

Prima locomotivă din România care funcţionează cu biodiesel sau ulei vegetal, testată

Prima locomotivă Diesel 1250 CP a fost construită la Craiova după o stagnare de 24 de ani

Reloc-Electroputere VFU Craiova a dezvoltat prima locomoitvă care funcţionează doar cu biodiesel sau ulei vegetal. Aceasta are aceeaşi putere ca un motor care merge pe bază de motorină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Soluţia este una inovativă şi a fost dezvoltată de inginerii din cadrul fabricii Reloc-Electroputere VFU Craiova. „Proiectul de cercetare este unic în România şi permite funcţionarea motorului Diesel de locomotivă exclusiv pe bază de biodiesel (B100) sau ulei vegetal pur, fără alte elemente în amestec. Deşi motorul locomotivei nu mai foloseşte deloc motorină acest lucru nu a dus la scăderea performanţelor, permiţând funcţionarea în aceeiaşi parametri însă cu emisii extrem de reduse ale dioxidului de carbon, a gazelor care produc efect de seră şi fără emisii de sulf“, se arată în comunicatul emis de reprezentanţii Departamentului de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Grumpet Group.  
 

Locomotiva a trecut deja printr-o serie de teste şi reglaje şi au fost realizate şi probe pe calea ferată pentru a vedea la lucru motorul, iar rezultatele de până acum oferă motive de încredere pentru Grampet Group. „Testele vor continua în perioada următoare pentru a monitoriza comportamentul motorului şi în condiţii meteo mai dificile, urmând ca, la finalizarea tuturor probelor şi verificărilor, soluţia tehnică să fie implementată în masă“, au mai precizat reprezentanţii Departamentului de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Grumpet Group.  

Prima locomotivă- Locomotiva Diesel 1250 CP are două motoare, are două transmisii hidraulice şi două cutii de viteză. A fost construită după o stagnare de 24 de ani în Bănie.

Mai citeşte şi

UPDATE FOTO Electroputere Craiova a construit prima locomotivă Diesel 1250 CP după o stagnare de 24 de ani

.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările