Pericol major pentru 300 de bătrâni. Asistenta şefă a unui azil din Craiova a fost confirmată cu Covid-19

Pericol major pentru 300 de bătrâni. Asistenta şefă a unui azil din Craiova a fost confirmată cu Covid-19

Asistenta şefă a unui cămin pentru persoane vârstnice din Craiova a intrat în contact cu 50 de angajaţi ai instituţiei. Conducerea Centrului a cerut testarea de urgenţă a tuturor angajaţilor, care au intrat în izolare, iar dacă mai apare încă un caz vor fi testaţi toţi bătrânii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asistenta şefa a Căminului pentru persoane vârstnice din Craiova a revenit la serviciu sâmbătă, 9 mai, după o izolare de 14 zile la domiciliu, conform protocolului.
 
Asistenta a fost testată la intrarea în tură, dar rezultatul a venit o zi mai târziu, duminică seara, aşa că femeia a intrat în contact direct cu colegii săi.Conform anchetei epidemiologice, 50 de angajaţi ai Centrului au intrat în contact cu aceasta. 
 
 "Doamna asistent şef nu a intrat în contact cu beneficiarii, dar a intrat în contact cu colegii. Am discutat cu cei de la DSP şi în termen de 7 zile o să-i testeze pe toţi. Înţeleg că aşa e procedura. Dacă mai apare un caz nou, trebuie să fie testaţi urgent toţi bătrânii”, a declarat Vali Giurcă, managerul centrului de bătrâni.
 
Potrivit aceleiaşi surse, imediat ce a primit rezultatul pozitiv în cazul asistentei şefe, în plus faţă de măsurile de până acum, a fost luată decizia să se facă dezinfecţie.
 
„Am mai decis ca din două-n două ore bătrânilor să li se ia temperatura, mai des decât la vizita obişnuită, care se face la 3-4 ore”, a mai declarat Vali Giurcă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: