Noul stadion de 54 de milioane de euro din Craiova va trebui să se autofinanţeze: „Nu putem estima costurile de întreţinere“

Noul stadion de 54 de milioane de euro din Craiova va trebui să se autofinanţeze: „Nu putem estima costurile de întreţinere“

Noul stadion din Craiova a costat 54 de miliona e de euro

Noul stadion din Craiova este apoape gata, însă autorităţile trebuie să găsească o soluţie pentru ca arena să se autofinaţeze. Momentan nu se ştie cât o să coste întreţinerea complexului sportiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Costurile pentru ridicarea noului stadion se ridică la 45 de milioane de euro, bani proveniţi din fonduri guvernamentale. Primarul Craiovei a precizat că arena poate să devină o gaură neagră în buget doar atunci când în oraş nu se vor mai organiza evenimente absolut deloc. Momentan autorităţile nu ştiu că costă întreţinerea arenei din Bănie. „Nu putem estima costurile de întreţinere ale stadionului, pentru că nu avem nici o informaţie tehnică, nu ştim cât consumă nocturna, instalaţiile de climatizare etc. După aceea vom putea face calcule. Ceea ce ştim singur e că administrator nu poate fi decât primăria, deoarece toate celelalte structuri ale primăriei sunt plătitoare de impozit, iar acesta ar fi costisitor pentru oricine. Cheltuielile cu administrarea vor fi suportate de bugetul local, iar stadionul va risca să devină o gaură neagră în buget doar dacă Craiova va deveni un oraş abstinent în privinţa sportului şi a spectacolului“, a precizat Mihail Genoiu, primarul oraşului Craiova.
 
Edilul Craiovei a mai precizat că a discutat şi cu Emil Boc despre situaţia noului stadion din Bănie. Genoiu a precizat că firma care se ocupă de Cluj Arena are deja datorii mari.  
 
Lucrările la noul stadion de fotbal construit la Craiova ar fi trebuit finalizate în iulie 2017, însă termenul stabilit a fost amânat. De-a lungul timpului s-a vehiculat că acoperişul arenei a fost montat greşit, iar în momentul în care ar fi trebuit prinse ultimele elemente constructorii au descoperit că acestea nu se îmbină conform proiectului. Constructorul a precizat pe data de 6 septembrie că toate problemele au fost rezolvate.
 
Autorităţile nu ştiu când va fi inagurat noul stadion din Craiova în valoare de 54 de milioane de euro.  
 
citeste totul despre: