Nepăsare în faţa unui accident spectaculos. Ce au făcut trecătorii când au văzut o maşină răsturnată

Nepăsare în faţa unui accident spectaculos. Ce au făcut trecătorii când au văzut o maşină răsturnată

FOTO Alexandra Naicu / Facebook

Cinci tineri au avut nevoie de ajutor, după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat în Craiova. Vinovat de accident a fost un alt şofer, care nu a acordat prioritate maşinii în care se aflau tinerii. Deşi în zonă se aflau zeci de trecători, cei mai mulţi dintre ai au preferat să fotografieze. „Lume multă, oameni puţini. Am cerut nişte apă, dar toţi stăteau cu mâinile în sân“, a scris pe Facebook o tânără care a încercat să-i ajute pe răniţi.

Accidentul a avut loc joi, 14 februarie, în cartierul craiovean Craioviţa Nouă. Un tânăr de 24 de ani nu a acordat prioritate unui alt autoturism. Şoferul care circula regulamentar, în vârstă de 18 ani, a pierdut controlul maşinii şi s-a răsturnat pe marginea drumului.

Zeci de oameni au fost prezenţi la faţa locului, însă doar trei au sărit în ajutor. "În timp ce 3 persoane ne chinuiam să scoatem 5 persoane din maşina făcută praf, alţii treceau nepăsători cu telefoanele mobile în mână. Făceau o poză şi mergeau mai departe", a scris o tânără pe Facebook, martoră a accidentului.

"Am cerut nişte apă să curăţăm rănile de la cap, frunte, spate, s.a.m.d. ale celor loviţi, dar toţi stăteau cu mâinile în sân pe marginea trotuarului. Nimeni n-a dat o fugă la staţia Peco de peste stradă. Când asistaţi la aşa ceva, gândiţi-vă că data viitoare puteţi fi voi sau cineva apropiat vouă", a adăugat tânăra pe grupul "Info Trafic Craiova şi Dolj". "Lume multă, oameni puţini", au reacţionat imediat internauţii. Unii dintre ei, însă, au recunoscut că preferă să stea pe marginea drumului şi să aştepte paramedicii.

Echipajul de pe ambulanţa ajunsă la faţa locului a acordat ajutor răniţilor, trei dintre ei fiind transportaţi de urgenţă la spital. "Victimele erau conştiente când au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Tânărul de 24 de ani care nu a acordat prioritate s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă", a declarat Cosmin Grădinarul, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: