Judecătorul care l-a eliberat pe «ucigaşul cu Ferrari» a cerut strămutarea dosarului. Magistratul este acuzat de luare de mită

Judecătorul care l-a eliberat pe «ucigaşul cu Ferrari» a cerut strămutarea dosarului. Magistratul este acuzat de luare de mită

Judecătorul Bogdan Diaconescu este acuzat de luare de mită

Bogdan Diaconescu a fost condamnat în anul 2014 la patru ani şi jumătate pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. Fostul judecător din cadrul Tribunalului Dolj a decis în anul 2008 că Adrian Cocoană poate fi cercetat în stare de libertate, după ce a ucis un tânăr pe trotuar cu bolidul său, un Ferrari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătorul Bogdan Diaconescu a fost trimis în judecată pentru trei infracţiuni de luare de mită. Fostul magistrat din cadrul Tribunalului Dolj a cerut strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Craiova, însă magistraţii de la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie i-au respins cererea.

Anchetatorii au stabilit că în perioada 2007-2009, judecătorul Bogdan Diaconescu a pretins de la doi inculpaţi bani pentru a le înlocui sau revoca măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

Magistratul  a primit suma de 15.000 de euro cu câteva zile înainte de termenul de judecată din 17.01.2007. Atunci s-a dispus înlocuirea acestei măsuri preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara.
 
Judecătorul a mai pretins şi cerut în perioada aprilie 2007-mai 2008 de la cei doi denunţători bunuri (alimente, băuturi, haine) şi finanţarea unor servicii (transport, hoteliere), în valoare totală de 45.000 de euro şi 4.000 lei.
 
În anul  2007 a acceptat şi promisiunea remiterii sumei de 50.000 de euro pentru a dispune ridicarea sechestrului asigurător, instituit asupra bunurilor mobile şi imobile ce aparţineau unor societăţi comerciale. Banii nu au ajuns la magistratul Bogdan Diaconescu dintr-un singur motiv:nici una din hotărârile pronunţate de inculpat, prin care a ridicat măsurile asigurătorii la datele de 20.06.2007, 19.09.2007, 23.01.2008 şi 16.04.2008, nu a rămas definitivă, fiind desfiinţate de Curtea de Apel Craiova.

Judecătorul Bogdan Diaconescu a fost trimis în judecată pentru trei infracţiuni de luare de mită.

Condamnat la închisoare

Judecătorii Laurenţiu Anghel şi Bogdan Diaconescu au fost arestaţi în anul  2011 pentru comiterea infracţiunii de luare de mită şi trafic de influenţă.

Judecătorul Laurenţiu Anghel a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, iar Bogdan Diaconescu  a primit  pedepasa de 3 ani de închisoare cu executare.
 
Magistratul Bogdan Diaconescu a decis în decembrie 2008 că medicul timişorean poate fi cercetat în continuare în stare de libertate şi nu prezintă pericol social. Adrian Cocoană a ucis a ucis un tânăr pe trotuar cu bolidul său, un Ferrari.
 
Mai citeşte şi

Judecătorul care l-a eliberat pe „ucigaşul cu Ferrari”, trimis în judecată pentru luare de mită

Cei mai controversaţi magistraţi din Craiova. Judecătorul Bogdan Diaconescu l-a eliberat pe «ucigaşul cu Ferrari», iar Laurenţiu Anghel a ascuns şpaga primită la saltea
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările