Deputatul de Dolj Gheorghe Neţoiu, condamnat la închisoare cu executare în „Dosarul Transferurilor”

Deputatul de Dolj Gheorghe Neţoiu, condamnat la închisoare cu executare în „Dosarul Transferurilor”

Omul de afaceri a fost condamnat la închisoare cu executare pentru fapte de corupţie Foto:Arhiva

Gheorghe Neţoiu a fost condamnat astăzi la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Deputatul de Dolj este acuzat de fapte de corupţie, iar sentinţa dată de judecători este definitivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gheorghe Neţoiu are nici mai mult nici mai puţin de 10 locuinţe, 6 vile, 8 terenuri, din care unul de 72.000 de metri pătraţi, 5 maşini şi acţiuni în valoare de 650.000 de lei  la patru societăţi.
 
Omul de afaceri a depus la dosar în momentul în care şi-a anunţat candidatura pentru alegerile parlamentare şi declaraţia pe propria răspundere de colaborare cu securitatea în care a scris negru pe alb că a colaborat cu securitatea. „Declar pe propria răspundere, că am fost lucrător al securităţii sau colaborator al acesteia, în sensul art.2lit a) –c) din ordonanţa de urgenţă”, se arată în declaraţia pe propria răspundere dată de Gheorghe Neţoiu. Potrivit articolului 2, alin a) din OUG 24/2008, are calitatea de “lucrător al Securităţii - orice persoană care, având calitatea de ofiţer sau de subofiţer al Securităţii sau al Miliţiei cu atribuţii pe linie de Securitate, inclusiv ofiţer acoperit, în perioada 1945-1989, a desfăşurat activităţi prin care a suprimat sau a îngrădit drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului”.
 
Gheorghe Neţoiu  are şi o coleţie de maşini de lux: un BMW X5 din anul 2000, un Porsche din anul 2006, un Mercedes Benz S 500 din anul 1999, un BMW 850-IE 31 din anul 1991. 
 
Gheorghe Neţoiu are în conturile bancare suma mari de bani: 1.000.000 lei, 100.000 de euro şi 90.000 de dolari. Omul de afaceri deţine şi acţiuni în valoare de 650.000 de lei la patru societăţi comerciale, unde are acţiuni în valoare de peste 650.000 de lei. Este vorba despre : SC East Way Spedition, SC Agricola East Way Distribution, SC Doi Cocoşi şi SC Inter Pro Sport, la aceasta având acţiuni de 590.000 de lei.  
 
Magistraţii Curţii de Apel din Bucureşti l-au condamnat astăzi pe Gheorghe Neţoiu la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: