De ce sunt aleşi prin vot secret membri de onoare ai Academiei Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înalt Preasfinţitul Irineu Popa, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei
Înalt Preasfinţitul Irineu Popa, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei

Reprezentanţii Academiei Române explică, pentru Adevărul de Seară, procedura prin care sunt desemnaţi membri de onoare ai instituţiei.

Angajaţii Academiei Române (AR) spun că votul secret este o practică împământenită în acordarea distincţiilor, la nivelul instituţiei.  “Un membru de onoare poate fi propus de un academician plin, adică titular, se validează şi votează la nivelul secţiei, merge la prezidiu şi apoi la Adunarea Generală, unde se desfăşoară alegerile, prin vot secret. Aceasta este o procedură bine stabilită”, a declarat Elena Solonca, din cadrul Biroului de Presă al AR.

Mitropolitul Olteniei a fost ales membru de onoare al Academiei Române, alături de pictorul Nicolae Grigorescu

Aceasta a mai precizat că, în cazul membrilor de onoare, “nu se ia în considerare valoarea operei”, a completat Elena Solonca. Potrivit purtătorului de cuvânt, prezidiul este format din preşedinţii de filială ai Academiei (Iaşi, Cluj şi Timişoara), membrii secţiilor (14 persoane) şi staff-ul AR (preşedintele instituţiei, patru vicepreşedinţi şi secretarul general).

Înalt Preasfinţitul Irineu Popa, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a fost ales luni membru de onoare al Academiei Române, alături scriitorul Constantin Stere, care a primit postmortem această distincţie. 

Află ce spun reprezentanţii Mitropoliei Oltenia despre această desemnare şi ce i-a determinat pe academicieni să le acorde titlurile celor doi mitropoliţi astăzi, din

stampila constanta
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite