Cum reuşeşte denunţătorul Olguţei Vasilescu să execute silit Primăria Craiova. „N-au nici cea mai mică scuză“

Cum reuşeşte denunţătorul Olguţei Vasilescu să execute silit Primăria Craiova. „N-au nici cea mai mică scuză“

Petru Becheru, denunţătorul Olguţei Vasilescu FOTO Facebook / Petru Becheru

Petru Becheru, matematicianul care, în calitate de preşedinte al unei asociaţii de proprietari, a acuzat-o pe Vasilescu de fapte de corupţie, continuă seria proceselor cu autorităţile locale din Craiova. Becheru a acuzat reprezentanţii primăriei că nu i-au răspuns în 30 de zile la o solicitare de informaţii publice şi a cerut daune morale. Ce a urmat arată că la Craiova documentele se semnează fără cel mai elementar temei legal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procesul a fost deschis de Petru Becheru la începutul anului trecut. Craioveanul a citit în presă că  primăria nu ar avea acte pe spaţiile pe care le ocupă în mai multe blocuri şi, în calitate de preşedinte al Asociaţiei de proprietari Romarta, a vrut să vadă exact care este situaţia.

Astfel, în baza Legii nr. 544/2001, Becheru a solicitat Primăriei Craiova, prin adresa nr. un răspuns oficial, dar nu a primit nicio explicaţie în termenul legal de 30 de zile. A acţionat în judecată Primăria şi a câştigat întrucât Tribunalul Bucureşti a considerat că omului i-a fost lezat sentimentul de încredere „pe care orice persoană ar trebui să-l aibă în ceea ce priveşte buna funcţionare a instituţiilor publice“. În plus, instanţa a dispus 100 de lei daune morale către Asociaţia de proprietari.

Primăria Craiova a depus în instanţă o întâmpinare care, însă, nu era semnată de primarul Mihai Genoiu, aşa cum ar fi fost normal, fiind singurul cu calitate de reprezentant legal în justiţie. Petru Becheru a observat că semnătura aparţinea viceprimarului Stelian Bărăgan şi, din nou, a făcut plângere. Primăria Craiova a depus în instanţă o dispoziţie semnată de primar în 2017 prin care viceprimarului i se delegau atribuţii legate de direcţia judiciară a instituţiei, dar în care nu se menţiona şi că acesta poate reprezenta Primăria în instanţă, ceea ce a atras, bineînţeles, pierderea procesului.

Povestea nu se opreşte, însă, aici. Întrucât Primăria Craiova nu a achitat cei 100 de lei, Petru Becheru a cerut în instanţă executarea silită. Mnicipalitatea a a atacat imediat solicitarea, doar că şi de data aceasta documentul prin care se formula contestaţia era semnat tot de viceprimarul Stelian Bărăgan. Pentru a doua oară, instanţa precizat că vicele nu are calitate procesuală şi a obligat Primăria Craiova să plătească cei 100 de lei daune morale, dar şi 662 de lei, cheltuieli de executare. 

"Deoarece viceprimarul Bărăgan Stelian i-a uzurpat atribuţiile domnului primar Mihail Genoiu semnând ilegal cererea de chemare în judecată, Primaria Municipiului Craiova a pierdut pe procedură contestaţia la executarea silită a sumei de 100 lei reprezentând daune morale pe care le datorează către Asociaţia de Proprietari Bloc Romarta Craiova. Ar fi pierdut şi pe fond, deoarece viceprimarul susţinea că plata uriaşei sume de 100 lei plus 600 lei cheltuieli de executare le-ar bloca activitatea. Nu au nici cea mai mică scuză pentru că au făcut de două ori aceeaşi greşeală, iar gândul nu ne mai duce la culpă ci la rea voinţă", a declarat Petru Becheru.

Petru Becheru (33 de ani), absolvent al Facultăţii de Matematică, doctorand în domeniul intelgenţei artificiale, a acuzat-o în 2015  pe Lia Olguţa Vasilescu, la acea vreme primar al Craiovei,  de acte de corupţie.  Becheru, martor principal în dosarul de la DNA care i-a adus, în martie 2016, primăriţiei o noapte de arest preventiv, apoi la domiciliu şi, ulterior, control judiciar, a început să fie atacat şi chiar ameninţat cu moartea de susţinătorii edilului Craiovei. Asta după ce Lia Olguţa Vasilescu a postat pe pagina personală de Facebook documente din dosarul în care a fost trimisă în judecată. Postarea a stârnit foarte multe reacţii, cu atât mai mult cu cât tânărul susţine că primăriţa s-a folosit şi de o fotografie de-a lui, pentru a-i scoate în evidenţă un handicap fizic.

Petru Becheru a povestit atunci că şi-a pierdut un ochi, încercând să îşi apere prietena de mai mulţi hulgani. Ca urmare a postării de pe Facebook a edilului, Becheru a fost jignit de susţinătorii Olguţei Vasilescu, fiind făcut „mamuţoi”, „nenoricit”, „pedofil”, „retardat”, „handicapt”, „drogat”.

„Am fost ameninţat cu moartea şi este normal să îmi fie frică. Am fost sunat de unul dintre angajaţii Regiei Autonome de Transport Craiova şi rugat să îmi retrag plângerea şi să inventez motive medicale. Am fost invitat la cabana dânsului, unde să pot să stau liniştit o bună perioadă de timp. A ţinut să îmi aducă aminte şi că viaţa este scurtă. Eu o să îmi retrag plângerea doar dacă doamna primar încheie un acord de recunşoatere a infracţiunilor pe care le-a săvârşit", a declarat tânărul imediat după ce Olguţa Vasilescu a vorbit despre el pe Facebook.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: