Concluzia ISU în cazul suspiciunii de intoxicaţie de la Daneţi: Aerul inspirat nu pune în pericol viaţa copiilor

Concluzia ISU în cazul suspiciunii de intoxicaţie de la Daneţi: Aerul inspirat nu pune în pericol viaţa copiilor

Specialiştii ISU care au făcut măsurători la şcoala din Daneţi, unde în timpul celei de-a doua ore mai mulţi elevi de clasa a III-a au acuzat stări de vomă, spun că nu au detectat în aer substanţe periculoase.

Ştiri pe aceeaşi temă

17 copii dintr-o clasă a III-a a şcolii din Daneţi, tot colectivul clasei, au fost evaluaţi medical după ce şase dintre ei s-ar fi plâns, în timpul orei de Religie, că îi doare capul şi au stări de greaţă.

Directorul şcolii, Adina Ursu, a declarat că nu s-au efectuat în ultimele zile acţiuni de dezinsecţie, dezinfecţie sau deratizare şi că nu-şi explică de unde aceste simptome. Specialiştii ISU au făcut public, la rândul lor, faptul că în urma măsurătorilor efectuate în clasa respectivă nu s-a identificat nicio substanţă care să le pună celor mici viaţa în pericol, urmând însă ca şi alte autorităţi să facă teste mai amănunţite. „Aerul inspirat nu pune în pericol viaţa copiilor“, au concluzionat specialiştii ISU Dolj.

Între timp, 14 elevi au fost transportaţi la trei spitale din Craiova, pentru investigaţii medicale. Aceştia sunt conştienţi, cooperanţi, în stare stabilă, au precizat surse medicale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: