A început sezonul urzicilor, spanacului şi şteviei. Tarabele sunt pline cu trufandale, iar acestea reprezintă o sursă bogată de vitamine şi fier

A început sezonul urzicilor, spanacului şi şteviei. Tarabele sunt pline cu trufandale, iar acestea reprezintă o sursă bogată de vitamine şi fier

Trufandalele au apărut deja pe tarabe

Verziturile au apărut deja în pieţe de la începutul acestui an, iar specialiştii susţin că au fost înregistrate temperaturi foarte mari, undeva la 14 grade, iar acest lucru a făcut ca aceste legume şi zarzavaturi să apară pe tarabe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii au declarat că niciodată nu au ieşit aşa de repede pe piaţă cu urzici, spanac, ştevie, ca anul acesta. „Aceste legume apăreau pe piaţă undeva în luna martie, însă acum pentru că au fost temeraturi foarte mari am reuşit să le vindem din luna ianuarie. S-au schimbat anotimpurile, s-au schimbat toate. Motivul se vede, umblăm în ţinute de primăvară, toamnă. De vină pentru tot  este încălzirea globală”, a spus un comerciant. 
 
Specialiştii susţin că au fost înregistrate temperaturi ridicate, iar acest lucru a făcut ca aceste legume şi zarzavaturi să apară pe tarabe. „Temperaturi mai mari cu 5, 8 sau 10 grade în anumite zone ale Olteniei. Aceasta a făcut posibilă apariţia sau posibilitatea cultivării legumelor timpurii. Aşa cum aţi amintit, salată, spanac. Acest fapt este unul îmbucurător în prima fază”, a spus Viorel Vătămanu, agrometeorolog. 
 
În pieţele din Craiova, de exemplu o pungă cu urzici se vinde în piaţe cu 2 lei, iar legătura de ridichii, salată verde şi ceapă verde cu 1 leu. 
 
 
citeste totul despre: