VIDEO Secretul unui Beatles: marea iubire a lui John Lennon a fost Alma Cogan, o divă pe jumătate româncă

VIDEO Secretul unui Beatles: marea iubire a lui John Lennon a fost Alma Cogan, o divă pe jumătate româncă

Mărturisirea iubirii dintre John Lennon şi Alma Cogan, o vedetă britanică de origine evreiască, pe jumătate româncă, a ieşit la iveală abia după moartea Cynthiei Lennon, prima soţie a legendarului muzician.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cynthia Lennon s-a confesat unei ziariste care a păstrat secretul aşa cum au convenit, dezvăluindu-l în publicaţia engleză Daily Mail abia la câteva zile după stingerea din viaţă a fostei soţii a muzicianului.

Despre vedeta TV Alma Cogan se ştia că fusese o mare pasiune a muzicianului. John Lennon obişnuia în adolescenţă să o imite pe cântăreaţa pop supranumită „fata cu un chicotit în voce“. Născută la 19 mai 1932, în Whitechapel - Londra, Alma Angela Cohen era primul dintre cei trei copii ai unei familii evreieşti. Tatăl Mark era emigrant rus care vindea articole de mercerie, iar mama Fay era refugiată din România. Graţie ambiţiilor mamei sale şi a talentului care i-a fermecat pe englezi, Alma a devenit în anii `50 cea mai bine cotată cântăreaţă pop şi cea mai bine plătită vedetă de divertisment a Marii Britanii.

Întâlnirea cu Beatleşii s-a produs la show-ul TV Ready Steady Go în 1964. John, Paul, George şi Ringo erau în plină ascensiune, iar liderul John s-a îndrăgostit fulgerător de diva TV cu 8 ani mai mare. N-a mai contat că devenise tată în urmă cu doar câteva luni, fiul său Julian născându-se la 8 aprilie 1963.

Atracţia lor a fost atât de puternică, încât John şi Alma nu s-au mai ascuns de ochii lumii. Relaţia lor a devenit un secret notoriu, „îi trăda limbajul corpului“, după cum observase Cynthia. Alma şi John obişnuiau să meargă împreună în călătorii şi se cazau sub titulatura de domnul şi doamna Winston, acesta fiind cel de-al doilea prenume al lui Lennon.

Cynthia Lennon, iubita din liceu care a fost căsătorită cu John Lennon în anii 1962-1968, a relatat jurnalistei Lesley Ann Jones că aventura celor doi era toridă. John era complet fascinat de femeia cu personalitate efervescentă, care nu purta de două ori rochiile pe care le crea, cea pe care o credea a fi reîncarnarea mamei sale Julia, moartă într-un accident de maşină la 15 iulie 1958, când el avea doar 17 ani.

Alma locuia cu mama şi sora ei Sandra într-un luxos apartament din Kensington High Street, care avea faima unui loc de întâlnire pentru staruri. Aici au învăţat băieţii din Liverpool cum să se poarte ca oaspeţi în înalta societate. Mama Almei, Fay, pe care Beatleşii o alintau „tanti McCogie“, le făcea ceai, sandvişuri şi le-a arătat cum se joacă şarade. Sora Almei, Sandra Caron, şi Paul McCartney sunt de acord într-o privinţă: românca Fay era de modă veche. „Mama n-ar fi acceptat niciodată relaţia Almei cu un bărbat însurat“, a spus Sandra. 

Alma Cogan şi Beatles Foto sentstarr.tripod.com

La pianul Almei s-a auzit pentru prima dată inegalabilul „Yesterday“ compus de Paul McCartney şi inclus pe albumul „Help!“ din 1965. Paul a trăit, de asemenea, o idilă cu sora Almei, Sandra.

Cu o stea în declin, Alma începe să se ocupe de trupa Beatles şi începe să interpreteze melodii de-ale Beatleştilor. Dar la 26 octombrie 1966, Alma Cogan moare din cauza cancerului ovarian. Avea numai 34 de ani. John Lennon a fost devastat de dispariţia ei. Era femeia vieţii lui, a doua persoană pe care o adulase şi pe care o pierduse.

Pe acest fond vulnerabil, Yoko Ono şi-a făcut simţită prezenţa în viaţa lui Lennon, luând locul figurii materne - mai exact a mătuşii Mimi, sora Juliei, care l-a crescut. Cu 7 ani mai mare decât el, artista avangardistă japoneză simboliza - şi ea - femeia matură care îi asigura rebelului John punctul de sprijin.

După moartea Almei, Cynthia Lennon l-a văzut pe John Lennon schimbat radical. „Poate dacă ea ar fi trăit, şi-ar fi consumat aventura şi el s-ar fi întors ca întotdeauna acasă, cu coada între picioare. Aşa, Alma a devenit femeia de neatins“, a mai spus Cynthia.

Vă mai recomandăm

Prima soţie a lui John Lennon, Cynthia, a murit la vârsta de 75 de ani

FOTO VIDEO John Lennon ar fi împlinit 74 de ani: cultul unui artist care a simbolizat o epocă prin ochelarii rotunzi, părul lung şi sloganurile pacifiste

34 de ani de la asasinarea lui John Lennon. SUA versus artistul care a transformat muzica în „armă” antirăzboi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările