VIDEO James Franco: „Am vrut să filmăm o scenă în România“. În ce film celebru de la Hollywood urma să apară imagini din ţara noastră

VIDEO James Franco: „Am vrut să filmăm o scenă în România“. În ce film celebru de la Hollywood urma să apară imagini din ţara noastră

James Franco Sursa Getty Images

James Franco, actorul şi regizorul unor filme de succes, a luat în calcul turnarea în România a unei scene din „The Disaster Artist“ (2017), producţia care povesteşte realizarea celui mai prost film al tuturor timpurilor - „The Room“ (2003).

„The Room“ este creaţia lui Tommy Wiseau, un straniu personaj de la Hollywood care a reuşit să-şi câştige faima în ciuda eşecului răsunător. De fapt, tocmai asta i-a asigurat celebritatea, pentru că „The Room“ a devenit un „clasic“ al cinematografiei din Cetatea filmului. Jocul actorilor, replicile, scenariul, atmosfera – toate contribuie la titlul de cel mai prost film făcut vreodată, deşi în producţie au fost investite 6 milioane de dolari, după spusele lui Wiseau.   

Tommy Wiseau este născut la 3 octombrie 1955, în Poznan, Polonia, şi a venit la Hollywood pentru a deveni faimos. Persistă încă misterul originii sale şi a provenienţei banilor săi, cert este că exoticul Tommy, cu accentul său ciudat şi biografia inventată (el dându-se originar din New Orleans), a stârnit curiozitatea şi simpatia cinefililor.

Jamea Franco a cerut drepturile de ecranizare a cărţii scrise de Greg Sestero, prietenul cel mai bun al lui Wiseau, care a jucat şi el în „The Room“, împreună cu jurnalistul Tom Bissell. În cartea omonimă, Sestero povestea, ajutat de Bisell, cum a fost întâlnirea cu Tommy şi realizarea filmului care i-a făcut vestiţi. „Cartea avea suflet şi asta m-a impresionat. Dacă n-ar fi fost scrisă, nu m-aş fi uitat niciodată la film“, relata Franco apoi, în interviurile sale.

Tommy Wiseau, fan Johhny Deep, a vrut ca rolul său să fie interpretat de acesta, dar James Franco îşi dorea să facă şi filmul, şi rolul principal. „Eram oricum a doua opţiune, aşa că l-am convins pe Tommy, care mi-a spus în stilul său caracteristic: <Da, James, ţi-am văzut filmele. Ai făcut şi lucruri bune, şi lucruri rele>“, a povestit Franco.

Tommy Wiseau voia însă să-i dea replica lui Franco, aşa că a cerut să joace o scenă cu interpretul rolului său. „El voia să filmeze o scenă cu mine. Dar nu a citit contractul foarte bine. aşa că a cerut doar o scenă, nu şi ca acea scenă să apară în film. Nu-l voiam pe platou pe tipul ăsta nebun. Am încercat să-i propunem să filmeze cu fratele meu Dave (care joacă rolul lui Greg) sau cu Seth Rogen, o scenă întreagă pe care s-o filmăm în România – apropos de faptul că el vine din estul Europei; <da, ştim că eşti din New Orleans, dar poate vrei să filmezi în România>. N-a mers nimic, el a vrut morţiş să jucăm împreună. Aşa că i-am oferit şansa de a apărea în film“, a spus James Franco într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri despre film (explicaţia completă, în video-ul de mai jos, de la minutul 8.50).  

Scena cu James Franco şi Tommy Wiseau din „The Disaster Artist“

„The Disaster Artist“ a câştigat o serie de premii, fiind nominalizat la Globurile de Aur pentru cea mai bună producţie şi cel mai bun actor în rol principal. James Franco a obţinut trofeul, iar momentul de glorie a provocat zâmbete, din nou. Chemat pe scenă să fie alături de James Franco şi echipa sa, Tommy Wiseau a vrut să rostească el câteva cuvinte pentru acest premiu. Franco l-a oprit la timp, reuşind să ţină lucrurile sub control păstrându-şi umorul. 

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Cel mai popular vals românesc a fost cântat de Marlene Dietrich într-o scenă tulburătoare de Hollywood

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: