UPDATE VIDEO Protestatarii au ieşit pe străzile Constanţei susţinând mitingul diasporei. Candele aprinse în faţa sediului PSD

UPDATE VIDEO Protestatarii au ieşit pe străzile Constanţei susţinând mitingul diasporei. Candele aprinse în faţa sediului PSD

Protestul de la Constanţa Foto Călin Gavrilaş

Peste 2.000 de protestatari au ieşit pe străzile Constanţei în semn de solidaritate cu românii din diaspora care manifestează în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 23.00 Protestul s-a încheiat, cu o oră peste ora 22.00 prevăzută în autorizaţie. „Noi mâine suntem din nou aici“, au promis demonstranţii. 

UPDATE ora 22.00 Coloana de protestatari a ajuns în faţa Prefecturii Constanţa.

UPDATE ora 21.50 Coloana de manifestanţi se îndreaptă către platoul din faţa Prefecturii. Mulţimea se întinde pe o distanţă considerabilă, din zona Capitol până în zona Spitalului Judeţean.

UPDATE ora 21.10 Protestatarii au ajuns în faţa sediului PSD Constanţa unde au strigat „Hoţii”, „Demisia” şi au aprins candele în faţa intrării în clădirea partidului. Numărul lor a depăşit 2.000.

UPDATE ora 21.00 Alături de manifestanţii care se îndreaptă spre platoul din faţa Prefecturii Constanţa au apărut şi români veniţi din Danemarca, aflaţi în concediu pe litoral.

UPDATE ora 20.15 Peste 1.000 de protestatarii au plecat în marş spre sediul filialei PSD, apoi se vor întoarce pe platoul din faţa Prefecturii. Pe străzi sunt salutaţi de trecători şi de oameni ieşiţi în balcoane.

UPDATE ORA 19.30 Manifestanţii scandează lozinci anti PSD, purtând pancarte, afişe şi steaguri tricolore. Numărul lor a crescut la 350. Lumea continuă să vină la protest. 

UPDATE ORA 19.20 Sunt 200 persoane la protestul de la Constanţa. Oamenii urmăresc ce se întâmplă la Bucureşti, în Piaţa Victoriei şi comentează atmosfera de acolo. Protestul de la Constanţa este, ca de fiecare dată, paşnic. 

UPDATE ORA 19.00 Oamenii s-au strâns deja pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa. Printre ei sunt părinţi cu copii mici, care poartă steagul tricolor şi afişe pe care scrie: „Vreau să trăiesc într-o ţară care nu este condusă de penali“.

                                  Protestatari în faţa sediului PSD Constanţa    FOTO Sînziana Ionescu

                  Protestatarii au aprins candele în faţa sediului PSD Constanţa             FOTO S.I.

                 Români veniţi din Danemarca, alături de protestatarii din Constanţa FOTO S.I.

 

 

Maşini au pornit vineri, 10 august, în coloană pe Autostrada Soarelui, acestora adăugându-li-se alte maşini cu demonstranţi din judeţul Constanţa. „Români din toate colţurile lumii şi din toate oraşele ţării merg la Bucureşti! Se-anunţă cel mai mare protest din istoria României! Mergem şi noi să fim alături de românii din diaspora şi de cei care protestează în Piaţa Victoriei de peste un an de zile. Continuăm lupta împotriva corupţiei! De data aceasta va fi care pe care! Ori noi, ori ei! Uniţi salvăm toată România!“, au postat manifestanţii din grupul Rezistenţa Constanţa

Planul este ca în Bucureşti fiecare să parcheze unde poate, iar întâlnirea este la gurile de metrou de la Piaţa Victoriei. Pancarta cu „Rezist Constanţa“ şi „mânuţa“ pe spate împreună cu bannerul „Constanţa n-a votat hoţia, voi nu sunteţi România“ sunt elementele de contact - au anunţat protestatarii care se duc în Capitală. Spre deosebire de mitingurile de partid, cheltuielile de transport (combustibilul şi taxa de pod) sunt suportate în mod egal de toţi participanţii la deplasare. 

La Constanţa, mitingul de susţinere va fi organizat în faţa Prefecturii, la ora 19. „Toţi ne dorim să fim alături de românii veniţi de peste graniţe în Piaţa Victoriei, toţi ne dorim să ne strigăm revolta în faţa Guvernului. Chiar daca nu putem să ajungem la Bucureşti într-o zi de vineri, putem fi cu inima alături de ei în Constanţa, în faţa Prefecturii. Ne-am săturat de hoţie, corupţie, prostie, incompetenţă!“, au declarat rezistenţii din Constanţa. 

 

Pe aceeaşi temă: 

Manifestul lui Răzvan Ştefănescu, românul cu celebrul număr anti PSD: „Multe momente de însingurare am trăit departe de casă“

FOTO VIDEO Mitingul diasporei. Un bărbat care ar fi lovit protestatari, ridicat de jandarmi. Bagajele voluminoase ale manifestanţilor sunt controlate

   

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: