VIDEO Ionuţ Budi, patron de club: „Defilarea cu carele alegorice a umplut Mamaia de turişti“

VIDEO Ionuţ Budi, patron de club: „Defilarea cu carele alegorice a umplut Mamaia de turişti“

Ionuţ Budi, fratele Taniei Budi, patronul clubului Jezoo Mamaia FOTO Facebook

Din acest sezon turistic, cluburile din Mamaia vor avea obligatoriu car alegoric şi 6 animatoare care vor defila în weekend. Acestea vor participa la fiecare paradă organizată în staţiune şi vor forma un cortegiu vesel care străbate staţiunea la pas, cu boxe, dansatori, DJ şi artişti.

Strategia are scop dublu: distracţia turiştilor şi a localnicilor şi finalmente atragerea clienţilor.

„Decizia este bună, datorită promovării făcute anul trecut Mamaia a duduit de turişti. Oamenii au fost atraşi de publicitatea făcută şi au venit la mare. Toată presa a relatat ce distracţie e la Mamaia, iar rezultatele s-au văzut“, arată Ionuţ Budi, patronul clubului Jezoo din Mamaia.

Hotărârea a fost luată luni, 25 martie, în Consiliul Local Municipal Constanţa. „Cine nu o respectă va fi amendat şi îşi poate pierde autorizaţia de funcţionare“, a avertizat primarul Radu Mazăre.

El a fost cel care a iniţiat în vara 2012 Carnavalul din Mamaia, care era serbat în weekenduri prin paradele carelor alegorice. Toate cluburile s-au aliniat la start, cu Mazăre în frunte, costumat de fiecare dată altfel: sultan, maharajah, samurai etc.

În faţa noii decizii, patronii de cluburi au două variante: fie să cumpere, fie să închirieze un cap de tractor cu platformă, pe care să-l personalizezi cu însemnele localului şi să-l amenajezi tematic.

Chiria costă maximum 1.000 euro pe lună, iar cumpărarea - minimum 5.000 euro, cât o maşină second-hand. Un car alegoric consumă 15 litri/kilometru, iar distanţa pe care o are de parcurs prin staţiune este relativ mică, de ordinul kilometrilor.

„Dacă mă întrebaţi pe mine, cred că mai rentabil este să cumperi un car, pe care poţi apoi să-l foloseşti tot timpul, nu doar la paradele de weekend. Animatoarele le avem deja, deci nu va fi un efort suplimentar“, spune Ionuţ Budi, fratele vedetei Tania Budi.

Anul 2012 a fost declarat cel mai bun din ultimii 4 ani pentru turismul de pe litoral. La mare au petrecut sejururi peste 3 milioane români şi peste 5.000 străini.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările