Vânătoare de ouă pe apă, organizată pe Lacul Techirghiol. Iepuraşul de Paşti vine la bordul unui velier VIDEO

Vânătoare de ouă pe apă, organizată pe Lacul Techirghiol. Iepuraşul de Paşti vine la bordul unui velier VIDEO

Veliere pe lacul Techirghiol Sursa Clubul Nautic Român

O vânătoare nautică de ouă are loc vineri, 23 aprilie, pe Lacul Techirghiol. Iepuraşul de Paşti vine pe apă, la bordul unui velier.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul se desfăşoară vineri, 23 aprilie, de la ora 15.00, pe Lacul Techirghiol, fiind organizat de Clubul Nautic Român (CNR) în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport şi Tineret Constanța.

Iepurașul de Paște va sosi la bordul unui velier pe lac, pentru a arbitra şi a juriza vânătoarea de ouă pe apă, competitorii având de căutat pe apa lacului, în rada Bazei Nautice din Techirghiol, nu mai puţin de 100 de baloane colorate, pline cu apă dulce.

„La vânătoarea ouălor vor participa sportivii secțiilor de yachting, caiac și stand up paddle ai Clubului Nautic Român, startul competiţiei urmând a fi anunțat chiar de către iepurașul pascal. Acesta îi va însoți pe apă pe cei 30 de concurenți și va urmări cu atenție spiritul fair play, cunoștințele și aplicarea regulamentului de navigație al atleților cu vârste cuprinse între 5 și 23 de ani”, a declarat Gülbin Amet, directorul executiv al CNR.

La final, competitorii vor fi recompensaţi cu ouă de ciocolată, în echivalentul baloanelor recuperate de pe apă.

Organizatorii precizează că evenimentul se va desfășura ținând cont de normele în vigoare de protecție împotriva COVID-19 şi cu măsurile ecologice specifice pentru biotopul acvatic şi zona de protecţie Ariei Naturale Protejate ROSPA0061 Lacul Techirghiol.

„Accesul în baza nautică în vederea pregătirii echipamentului va fi permis doar sportivilor legitimaţi, în serii de câte 10. Cei care doresc să asiste şi să-i încurajeze o vor face de pe plaja din dreptul bazei nautice iar purtarea măștii de protecție, pe uscat, este obligatorie atât pentru sportivi, cât și pentru susținători“, precizează prof. Andreea Mihăescu, președintele CNR. 

Pe aceeaşi temă: 

România interbelică, arătată într-un documentar american din 1935 VIDEO 

Sunt sau nu fructele de mare de post? Ce răspunde IPS Teodosie VIDEO

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările