Un bătrân a fost înşelat cu 20.000 de lei prin metoda „accidentul”. Ce vă recomandă poliţia să faceţi când primiţi astfel de telefoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o singură zi poliţiştii au primit 3 sesizări cu privire la tentative sau chiar înşelăciuni prin metoda „accidentul”. Oamenii legii atenţionează că în cazul în care sunteţi sunaţi şi vi se cer bani trebuie să sunaţi de urgenţă la 112.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au primit trei sesizări în dimineaţa zilei de luni, 8 ianuarie, cu privire la 2 tentative de înşelăciune şi o înşelăciune prin metoda „accidentul”.

Astfel, o bătrână de 74 de ani din comuna Lumina a fost sunată la ora 2.40 pe telefonul fix de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiind medic, aducându-i la cunoştinţă faptul că fiica sa a fost implicată într-un accident. Persoana necunoscută i-a recomandat efectuarea unei intervenţii chirurgicale, în schimbul sumei de 15.000 de lei. Femeia şi-a dat seama că este victima unei înşelăciuni şi a alertat rudele şi poliţia.

Un alt caz s-a petrecut în aceeaşi noapte, la ora 00.10, când o femeie de 79 de ani din Constanţa a primit un telefon prin care era anunţată că trebuie să dea suma de 7.000 de lei pentru o intervenţie chirurgicală pe care trebuie să o aibă fiul ei implicat într-un accident rutier. Femeia a alertat poliţiştii de la Secţia 5.

„La data de 8 ianuarie a.c., în jurul orei 08.10, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie au fost sesizaţi de către un bărbat, de 83 de ani, care le-a spus că a fost apelat, pe telefonul mobil, în jurul orei 04.00, de către un bărbat, care s-a recomandat a fi avocat, acesta spunându-i că fiul lui a fost reţinut de poliţişti, fiind implicat într-un accident rutier, soldat cu rănirea gravă a unei femei. I s-a adus la cunoştinţă că ar fi nevoie de suma de 20.000 de lei, astfel încât fiul acestuia să fie eliberat.

Bătrânul a oferit unei persoane necunoscute, care s-a prezentat la domiciliul său, suma de 20.000 de lei, ulterior realizând că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune”, a transmis IPJ Constanţa date referitoare la al 3-lea caz.

RECOMANDĂRI ALE POLIŢIŞTILOR CONSTĂNŢENI:

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

Pe aceeaşi temă:

Bătrână lăsată fără 10.000 de lei la început de an prin „metoda accidentul”

Escroci care au înşelat bătrâni naivi prin metoda „accidentul” au câştigat sume impresionante de bani. Aveau mii de euro ascunşi în maşină

 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite