Sărbătoare musulmană. Duminică, 17 octombrie, este serbată prima dintre cele cinci nopţi luminate

Sărbătoare musulmană. Duminică, 17 octombrie, este serbată prima dintre cele cinci nopţi luminate

Musulman din Dobrogea la rugăciune în moschee geamie Sursa Facebook Departamentul pentru Relaţii Interetnice / Autor Kovács Ágota

Musulmanii din România celebrează duminică, 17 octombrie 2021, sărbătoarea Mevlid Kandili sau Noaptea Naşterii Profetului Muhammed (PbuH).

Ştiri pe aceeaşi temă

Muftiatul Cultului Musulman din România anunţă că evenimentul, marcat în a 12-a noapte din luna Rebiul Evvel a Calendarului Islamic (Calendarul Hegirei), este prima dintre cele cinci nopţi luminate pentru musulmani, denumite Kandili.
 
Muftiul Iusuf Muurat, şeful Cultului Musulman din România, a declarat că Noaptea Naşterii Profetului Muhammed (PbuH) este o sărbătoare importantă pentru toţi musulmanii din România şi va fi celebrată prin slujbe religioase la toate lăcaşurile de cult musulman.
 
Participarea enoriaşilor la slujbe se va face cu respectarea normelor sanitare în vigoare, păstrând distanţa fizică şi purtând corespunzător masca de protecţie.
 
„Dragi enoriaşi, profit de acest prilej pentru a rememora Sura Al-Ahzab,Versetul 21 din Coranul Cel Sfânt, care, referindu-se la Profet, aminteşte: «Aţi avut voi în Trimisul lui Allah o pildă frumoasă pentru cel care nădăjduieşte în Allah şi în Ziua de Apoi şi Îl pomeneşte pe Allah mereu!». 
 
Vă urez ca sărbătoarea de anul acesta să vă găsească sănătoşi şi precauţi în lupta cu acest virus nemilos SARS-CoV-2, alături de cei dragi. 
 
Urez, totodată, tuturor musulmanilor din România o Noapte a Naşterii Profetului Muhammed (PbuH) Binecuvântată!, Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun!, Mewîlt Qandîlînîz Qayîrlî Bolsîn!”, a transmis Muftiul Muurat Iusuf. 
 
Pe aceeaşi temă: 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările