Restaurantele de pe litoral, verificate de inspectorii sanitar veterinari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

În prima săptămână de funcţionare a Comandamentului Sezon Estival 2018, inspectorii sanitar veterinari au verificat peste 100 de restaurante de pe litoralul românesc.

În  prima săptămână de funcţionare a Comandamentului Sezon Estival 2018 (25 iunie-1iulie), medicii veterinari din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, împreună cu inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor delegaţi din alte judeţe, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificaţi 208 de operatori economici din 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Controalele s-au desfăşurat în 105 restaurante, 1 pizzerie, 2 cantine, 11 unităţi tip fast-food, 7 braserii, 15 unităţi tip bufet, 7 baruri, 35 de magazine alimentare, 5 cofetării/patiserii, 8 laboratoare de cofetărie/patiserie,  5 rulote, 2 tonete de îngheţată, 2 supermarket-uri  şi 3 unităţi de produse congelate.

„În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare ale acestora”, se arată întrun comunicat transmis de DSVSA Constanţa.   

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 15  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.000 de lei.

Totodată, A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.  

Pe aceeaşi temă:

Nereguli grave descoperite de Protecţia Consumatorilor la un restaurant. „Un gândăcel îngheţat, rupt de familia lui”

FOTO Mâncare pentru copii gătită în catacombe. Firma nu a vrut să îi lase pe inspectorii OPC să facă o verificare


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite