Radu Mazăre şi Decebal Făgădău, cercetaţi într-un nou dosar DNA. Sunt acuzaţi că au înstrăinat ilegal terenuri

Radu Mazăre şi Decebal Făgădău, cercetaţi într-un nou dosar DNA. Sunt acuzaţi că au înstrăinat ilegal terenuri

Decebal Făgădău şi Radu Mazăre - arhivă

Consilierii locali ai municipiului Constanţa vor discuta cererea DNA de constituire ca parte civilă în dosarul instrumentat de DNA.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Consilierii locali ai municipiului Constanţa au votat ca UAT Constanţa să se constituie parte civilă în acest dosar instrumentat de DNA Constanţa.
 
Anunţul că Decebal Făgădau şi Radu Mazăre sunt cercetaţi de DNA într-un nou dosar penal a fost făcut reprezentanţii USR Constanţa, partid ce are mai mulţi consilieri locali.
 
Din primele informaţii, se pare că dosarul penal priveşte înstrăinarea frauduloasă a mai multor terenuri.
 
„Consilierii USR vor vota astăzi ca Municipiul Constanţa să se constituie parte civilă în aceste dosare. Potrivit procurorilor, cei doi sunt cercetaţi pentru fapta de abuz în serviciu pentru înstrăinarea presupus frauduloasă a mai multor suprafeţe de terenuri în Mamaia Nord şi în centrul vechi”, spun cei de la USR Constanţa.
 
În dosarul pe numele lui Decebal Făgădau prejudiciul calculat este de 133 699 de euro, iar în cel al lui Radu Mazăre de 1 732 685,5 euro. Firmele care au cumpărat aceste terenuri sunt Seawiev Advertising şi Astera Consulting.
 
În urmă cu o lună, Decebal Făgăsău, fost primar al Constanţei, a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu. Asta l-a determinat pe Făgădău să demisioneze din PSD şi, implicit, să renunţe a mai candida la o funţie în Parlament.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările