Protest în Portul Constanţa, pentru destituirea conducerii APMC. Portuarii demonstrează miercuri, 23 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Platforma portuară, scena protestelor Foto S.I.
Platforma portuară, scena protestelor Foto S.I.

Acţiunea de protest este programată pentru miercuri, 23 martie, între orele 9.00 şi 11.00, în faţa sediului Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, de la Poarta 1.

Comunitatea portuară continuă protestele solicitând destituirea actualei conduceri a Companiei Nationale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa. Acţiunea de protest este programată pentru miercuri, 23 martie, între orele 9.00 şi 11.00, în faţa sediului Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, de la Poarta 1.

Organizatori sunt Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare (organizaţia sindicală reprezentativă la nivelul sectorului de activitate Transporturi pe apă şi servicii conexe. Transporturi aeriene şi servicii conexe, afiliată Blocului Naţional Sindical) şi Organizaţia Patronală Operatorul Portuar Constanţa, care reprezintă interesele celor mai importanţi agenţi economici ce îşi desfăşoară activitatea în Portul Constanţa (membră a Federaţiei Române a Patronatelor din Domeniul Aero-Naval şi a Confederaţiei Naţionale a Patronatului Român).

Revendicările din ultimele 36 luni ale agenţilor economici şi ale lucrătorilor portuari privesc: Master Planul Portului Constanta, starea avansată de degradare a infrastructurii de transport naval, demararea procedurii de subconcesiune a bunurilor proprietate publică a statului, lipsa contractelor de închiriere a infrastructurii de transport naval, tarifele majorate unilateral şi nefundamentat, repercusiunile deciziilor administraţiei portuare asupra angajaţilor din Portul Constanţa, desemnarea şi funcţionarea nelegală a Consiliului de Administraţie al CNAPMC.

„Comunitatea portuară apreciază că problemele aduse la cunoştinţa autorităţilor reprezintă consecinţa unei lipse de viziuni economice a administraţiei portuare, cu efecte grave asupra activităţii agenţilor economici, cât şi asupra lucrătorilor din Portul Constanta şi în consecinţă, va continua protestele până la momentul schimbării actualei conduceri a Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa şi implementării unor soluţii concrete pentru intrarea în normalitate a activităţilor economice din Portul Constanţa“, au declarat reprezentanţii companiei.

Organizaţia Patronală Operatorul Portuar Constanţa reuneşte 37 de companii care îşi desfăşoară activitatea pe domeniul portuar. În cadrul companiilor membre ale Organizaţiei Patronale îşi desfăşoară activitatea peste 6.000 salariaţi, ceea ce reprezintă mai bine de 60% din numărul total de persoane angajate pe domeniul portuar. Companiile membre ale Organizaţiei Patronale, prin activitatea desfăşurată, contribuie cu peste 85% la veniturile Administraţiei Portului Constanţa. Contribuţia membrilor Organizaţiei Patronale la bugetul local prin activitatea desfăşurată este de peste 1 milion de euro în anul 2014. Contribuţia membrilor Organizaţiei Patronale la bugetul de stat este de aproximativ 19 milioane de euro în anul 2014.

Pe aceeaşi temă:

Portuarii au reluat protestele la adresa conducerii Portului Constanţa

Dacian Cioloş: „SRI nu poate fi organ de urmărire penală decât pentru cazuri privind siguranţă naţională şi terorism”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite