Preşedintele Iohannis, acuzat de nazism şi de către ţărănişti. Partidul lui Maniu a bătut palma cu PSD

Preşedintele Iohannis, acuzat de nazism şi de către ţărănişti. Partidul lui Maniu a bătut palma cu PSD

Conferinţa de presă comună (PNŢCD şi PSD) de la Constanţa

Aurelian Pavelescu a pus toate tunurile pe preşedintele României, Klaus Iohannis. Liderul ţărăniştilor îl acuză de nazism şi explică de ce o susţine pe Viorica Dăncilă în alegerile prezidenţiale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luni, 18 noiembrie, la sediul PNŢCD Constanţa a avut loc o conferinţă în care, la aceeaşi masă, au stat liderul ţărăniştilor, Aurelian Pavelescu, şi liderul PSD Constanţa, Felix Stroe.

Conferinţa celor două partide a avut un singur scop: încurajarea electoratului să voteze candidatul susţinut de cele două formaţiuni politice. În acelaşi timp, Aurelian Pavelescu a lansat o serie de acuzaţii la adresa preşedintelui României, acuzaţii care ar sta la baza deciziei ca PNŢCD să susţină în aceste alegeri prezidenţiale candidatul PSD.

„A încălca Constituţia înseamnă a încălca suveranitatea poporului, blocând activitatea instituţiilor statului. O asemenea persoană (preşedintele României n.red.) a uzurpat funcţia preşedintelui României, refuzând să-şi exercite rolul de mediator”, spune liderul PNŢCD.

Pavelescu nu a ezitat să-l invoce şi pe Iuliu Maniu în cadrul conferinţei, referindu-se la unul dintre principiile susţinute de acesta: democraţia politică.. „Dacă nu o avem, nu ne rămâne nimic. Este motivul pentru care o susţinem pe doamna Dăncilă. Este o femeie care nu a adus niciodată un afront poporului român şi nu a încălcat Constituţia. La toate provocările preşedintelui, s-a păstrat în ordinea constituţională şi a răspuns echilibrat.”

Liderul PNŢCD nu a ezitat să-l acuze pe Klaus iohannis de nazism, atunci când a făcut referire la declaraţiile preşedintelui care susţinea că scopul său a fost eliminarea PSD. „Eliminarea unui partid politic o poate face numai instanţa de judecată şi Curtea Constituţională, nimeni altcineva. Aceasta declaraţie aminteşte de 1933, când Hitler a scos în afara legii Partidul Social democrat din Germania. România nu poate fi transformată în Germania nazistă”, a spus Pavelescu.

Liderul PSD Constanţa, Felix Stroe, a anunţat că alianţa cu PNŢCD nu priveşte doar alegerile de anul acesta, ci şi pe cele din 2020, planul cumun al celor două partide fiind unul pe termen lung.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Cum explică USR eşecul de la alegeri: „A fost un rezultat slăbuţ“

Klaus Iohannis a câştigat alegerile în judeţul Constanţa. Candidatul de pe locul al doilea, la 20 de procente diferenţă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările