EXCLUSIV FOTO Povestea şoferului beat care a omorât o studentă pe trecerea de pietoni. Liviu "Pako" a stat ascuns sub o maşina de frica prietenilor victimei

EXCLUSIV FOTO Povestea şoferului beat care a omorât o studentă pe trecerea de pietoni. Liviu

Imagine

Liviu Traian Marinel, zis Pako şi-a trait tinereţea numai prin străinatate. La cei 29 ani ai săi, îi placeau maşinile şi alcoolul, iar combinaţia i-a fost de ajuns ca să omoare o frumoasă studentă Andreea Roşu şi să ajungă după gratii. Înainte sa se urce la volan, Pako a băut o sticlă de vin roşu. Apoi a dat vina pe o defecţiune de la maşină ca să scape de acuzaţii.

Seara de sâmbătă a fost pentru Marinel una de băutură. Nu-i păsa cu cine bea, dar avea aproape în fiecare săptămână câte o zi în care se îmbăta şi apoi pleca spre casă. Liviu Pako, aşa cum îl ştiau prietenii nu avea nevoie de amici de pahar. Sâmbătă seara a cumpărat o sticlă de vin pe care a băut-o de unul singur în parcarea unui Mall din Constanţa. Distracţia a durat două ore, după care a mai stat alte două ore şi a spart seminţe în maşină alături de doi cunoscuţi.
 
După ora 11 noaptea Pako a plecat spre casă. Conducea un Renault decapotabil cumpărat cu 1500 euro în urmă cu jumătate de an. Maşina era atât de veche nu-i mergea ventilaţia. Acesta a fost şi pretextul invocat de Liviu atunci când a făcut accidentul: geamurile erau aburite şi nu am văzut-o pe fata care traversa pe trecerea de pietoni. Aburii alcoolului consumat erau însă mai puternici. Anchetatorii spun că în urma analizelor s-a estimat că Marinel avea o alcoolemie de 1,5 la mie în sânge în momentul producerii accidentului. 
 
Fricos, şoferul s-a ascuns sub o maşină
 
Tânărul mergea spre casă pe unul dintre marile bulevarde ale Constanţei. Avea viteza puţin peste cea legală. Mai avea mai ăuţin de un kilometru până la scara blocului. Momentul fatal a fost la ora 23.13.
 
Andreea Roşu, frumoasa lui victimă mergea la o petrecere de Sfinţii Mihail şi Gavriil. Era aşteptată de trei prieteni, într-o maşină parcată pe partea cealaltă a bulevardului. Prietena ei cea mai buna era la volan şi se uita spre ea cum păşeşte cu tocurile cui şi îmbrăcată elegant. O maşină a oprit în dreptul trecerii şi i-a dat prioritate. Şoferul beat nu a oprit deloc. Anchetatorii spun că nu există urme de frânare. Marinel a oprit abia atunci când frumoasa studentă a fost luată pe capotă şi parbrizul maşinii sale s-a spart.
 
Şoferul a coborât din maşină şi şi-a pus mâinile în cap. "Nu am văzut-o, nu am văzut-o, nu am văzut-o" a strigat la prietenii ei care sunau deja la 112. Un minut mai târziu, o ambulanţă a trecut pe lângă locul accidentului şi prietenii Andreei au sărit să-i facă semne să oprească. Era deja prea târziu. Andreea a murit pe loc, dar medicii au încercat să o resusciteze încă 60 minute. 
 
La audieri Pako a declarat că i-a fost frică de prietenii fetei şi s-a făcut nevăzut pe o străduţă. I se părea că este urmărit, aşa că a găsit o maşină şi s-a ascuns sub ea. A stat acolo aproape o oră, până când în zonă s-a făcut linşte şi apoi a plecat spre blocul în care locuieşte alăruti de mama sa. 
 
Mama l-a trimis la Poliţie
 
Fără remuşcări, aşa îl descriu poliţiştii care au discutat cu el la câteva ore de la producerea accidentului. Liviu Marinel a mers la blocul în care locuieşte alături de mama sa. Nu mai are tată, aşa că mama a fost prima care a aflat ce s-a întâmplat. A sunat-o din faţa blocului situat pe strada Dionisie cel Mic din Constanţa şi i-a spus că a omorât pe cineva.
 
Apoi a urcat în apartament şi a petrecut acolo încă o oră şi jumătate. Discuţia cu mama a fost cea care l-a convins să se predea. A plecat pe jos spre o secţie de poliţie aflată la câţiva kilometri de casă şi i-a spus ofiţerului de serviciu că a lovit pe cineva cu maşina.
 
Liviu ştia că fata era deja moartă, dar ştia şi că a băut. La patru ore după producerea accidentului alcoolemia era de 0,56 la mie în aerul expirat. Anchetatorii au stabilit că atunci când s-a urcat la volan avea 1.5 la mie alcool în sânge - o cifra mult peste limita de infracţiune. 
 
"Maşina e de vină"
 
Ofiţerii de la Poliţia Rutieră Constanţa ştiau cine este vinovatul înainte ca Pako să se predea. Au găsit în maşina lui contractul de vînzare-cumpărare al autoturismului şi l-au vizitat şi acasă. Nu au mai găsit-o decât pe mama lui. 
 
Poliţiştii care au stat de vorba cu el şi mai apoi şi procurorii spun că Liviu Marinel le-a prezentat un permis de conducere înregistrat în Spania. Bucata de plastic era roasă şi avea numele de familie scris greşit - "Mariel" în loc de "Marinel". Pentru poliţiştii români, acel permis nu este unul valabil şi, până la sosirea unui răspuns din partea omologilor spanioli, îl consideră fals. 
 
La audieri, Pako nu a dat niciun semn de regret. Nu avea remuşcări, dar a încercat tot timpul să dea vina pe maşina. "E vina mea că nu merge ventilaţia şi că nu am vazut-o?" a repetat el poliţiştilor. Nu a răspuns nimic atunci când a fost întrebat dacă "e conştient că a omorât o fată. O tânără care nu avea nicio vină".
 
Tinereţe petrecută în Spania
 
Pako nu este obişnuit cu România. În anul 2003 el a plecat pentru prima oară din ţară şi nu a mai revenit decât în 2012. Odată ajuns acasă, în toamna anului trecut, Liviu Marinel nu a reuşit să-şi găsească locul printre români. A găsit totuşi un loc de muncă pentru o companie de nave de croaziere din Spania şi a plecat pe mare pentru şase luni. În aprilie 2013 s-a stabilit din nou în Constanţa. Nu avea loc de muncă, dar banii strânşi pe mări îi ofereau destule resurse pentru micile lui plăceri - alcoolul şi petrecerile. 
 
Liviu Marinel a fost arestat dumincă, 10 noiembrie. Astăzi (marţi) se judecă recursul, dar şansele ca el să fie lăsat în libertate sunt minime. Poliţiştii de la Serviciul Rutier Constanţa au un dosar solid: ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului, conducere fără permis şi în stare de ebrietate. Toate acestea îi pot aduce lui Pako până la 15 ani după gratii. 
 
Andreea Roşu, frumoasa omorâtă pe trecerea de pietoni a fost înmormântată luni. Sute de constănţeni, care nici nu au cunoscut-o dar i-au aflat povestea din presă au venit să o conducă pe ultimul drum.
 

Vă mai recomandăm:

 
 

 

Liviu Marinel, soferul criminal de la Constanța. FOTO Facebook

Imagini din aceeasi galerie
  • Liviu Marinel, soferul criminal de la Constanța. FOTO Facebook
  • Liviu Marinel, soferul criminal de la Constanța. FOTO Facebook
  • Liviu Marinel, soferul criminal de la Constanța. FOTO Facebook
  • Liviu Marinel, soferul criminal de la Constanța. FOTO Facebook
  • Liviu Marinel, soferul criminal de la Constanța. FOTO Facebook
  • Liviu Marinel, soferul criminal de la Constanța. FOTO Facebook
  • Liviu Marinel, soferul criminal de la Constanța. FOTO Facebook
  • Andreea Roșu, frumoasa studentă care a pierit pe trecerea de pietoni. FOTO Facebook
  • Scena morții Andreei Roșu. FOTO Arhiva Adevărul
  • Permisul de conducere, emis în Spania și bănuit că e fals. FOTO Adrian Boioglu
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările