Ministrul Cercetării, Ciprian Teleman: „Ştiaţi că România are o navă de cercetări marine?”

Ministrul Cercetării, Ciprian Teleman: „Ştiaţi că România are o navă de cercetări marine?”

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman, a prezentat o fotografie cu „Mare Nigrum”, nava de cercetări marine.

„Poate unii din generaţia mea îşi amintesc serialul Din tainele mărilor. Nu am pierdut niciun episod din extraordinarele desoperiri ale lui Jacques-Yves Cousteau. Ştiaţi că România are o navă de cercetări marine? Mare Nigrum. O navă de pescuit oceanic căreia i s-a schimbat în mod fericit destinul. În curând va împlini 50 de ani”, spune ministrul Cercetării, Ciprian Teleman, pe pagina sa de Facebook. 

Nava Mare Nigrum este folosită la cercetări de nivel mondial din punctul de vedere al nivelului ştiinţific. „Chiar dacă funcţional nu este soluţia ideală, chiar dacă instalaţiile sunt îmbătrânite, totuşi, o mână de cercetători inimoşi o folosesc pentru cercetări privind schimbările climatice, calitatea mediului marin, evidenţierea resurselor generatoare de energie şi a resurselor marine vii. Ar trebui să privim spre viitor şi să ne imaginăm o Mare Nigrum 2 pentru că şi copiii noştri au nevoie de o planetă curată”, mai spune ministrul.

Unul dintre comentatori îi atrage atenţia oficialului că România are chiar două nave de cercetări marine.

„Parţial adevărat. România are două nave de cercetari marine. Dar doar una se pare că prezintă interes. Cea de a doua navă a reuşit totuşi să se descurce singurică fără ajutor din partea ministerului. Şi ea visează să ajungă să se numească Steaua de Mare 2. Dar asta, din păcate, nu depinde doar de cercetătorii care s-au îngrijit de ea până acum să rămână operaţională la limita de siguranţă”.

Citeşte şi:

Campionul de pe fregata „Mărăşeşti”. Totul a început de la un concurs urmărit la televizor

Imagini feerice pictate de iarnă la Mănăstirea Dervent FOTO

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările