Istoria cosmopolită a Dobrogei la un click distanţă. 12 cetăţi sunt promovate într-un proiect cultural inedit

Istoria cosmopolită a Dobrogei la un click distanţă. 12 cetăţi sunt promovate într-un proiect cultural inedit

Vechiul Tomis FOTO cetatidindobrogea.ro

12 cetăţi din Dobrogea, respectiv Tomis, Callatis, Histria, Adamclisi, Capidava, Carsium, Ibida, Argamum, Noviodunum, Halmiris, Ulmetum şi Enisala, sunt prezentate pe un site specializat, interactiv, într-un proiect cultural inedit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul, intitulat „Harta interactivă a cetăţilor din Dobrogea”, are ca scop îmbunătăţirea şi extinderea accesului publicului român şi străin la importante obiective de patrimoniu istoric din Dobrogea şi promovarea cunoaşterii acestora prin intermediul noilor tehnologii.
 
În cadrul său a fost realizat acest website bilingv (român - englez) accesibil inclusiv de pe telefonul mobil, care expune 12 dintre cele mai importante situri arheologice din judeţele Constanţa şi Tulcea într-o hartă interactivă. Cele 12 puncte de reper sunt: Tomis, Callatis, Histria, Adamclisi, Capidava, Carsium, Ibida, Argamum, Noviodunum, Halmiris, Ulmetum şi Enisala.
 
Pe site puteţi găsi harta administrativă şi geografică a Dobrogei cu forme de relief, cursuri de apă, localităţi, drumuri, iar, printr-un simplu click/ touch pe pictogramă, puteţi accesa extrem de rapid şi comod fiecare sit arheologic în parte.
 
„Suntem mândri să putem oferi românilor un website care să le ofere posibilitatea descoperirii sau redescoperirii unei părţi fundamentale a istoriei noastre. Vorbim despre un demers cultural, în primul rând, dar nu putem exclude latura sa turistică. Suntem convinşi că, mulţi dintre cei care vor vedea pe site minunile din Dobrogea vor dori să le vadă în realitate şi cu siguranţă că nu vor regreta”, a spus Georgiana Rusu, manager de proiect.
 
Proiectul este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (A.F.C.N.), aria tematică „Patrimoniu cultural material”. Valoarea totală este de 77.800 lei, din care 70.000 lei reprezintă finanţare din partea AFCN, iar 7.800 lei, contribuţia proprie a beneficiarului.
 
Proiectul este organizat în parteneriat cu Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret Constanţa şi se desfăşoară sub egida Constanţa - Capitala Tineretului din România 2021 – 2022. - Realizator documentare istorică: Cristian Cealera.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările