Haos în construcţii. Bloc pus în pericol de şantierul unui alt imobil

Haos în construcţii. Bloc pus în pericol de şantierul unui alt imobil

Bloc pus în pericol de şantierul unui nou imobil FOTO: Verde Urban

Locatarii blocului au solicitat instanţei să suspende autorizaţia de construcţie. Până la sentinţă, muncitorii îşi văd liniştiţi de treabă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bloc din municipiul Constanţa este pus în pericol de săpăturile la fundaţia unui imobil învecinat.
 
„Să sperăm că lăcomia nu o să ducă într-un final la tragedii. În cartierul Tomis Plus, pe un petic de teren liber, situat pe strada Bratislava între alte 4 (!) blocuri, se construieşte un imobil P+4”, scriu cei de la Verde Urban.
 
Conform aceleiaşi postări, locatarii au acţionat în instanţă solicitând suspendarea autorizaţiei de construcţie. oamenii solicită ca la faţa locului să vină şi cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii „întrucât există pericol de surpare a pământului de sub blocul vecin. Deja a fost expusă instalaţia de canalizare a imobilului. Cât de aberantă poate fi o autorizaţie de construire care să permită săpături de natură să pună în pericol stabilitatea unui bloc învecinat?”, se întreabă cei de la Verde Urban.
 
În această după-amiază, Felicia Ovanesian, unul dintre consilierii personali ai primarului Constanţei, a declarat au fost contactaţi reprezentanţii Prefecturii Constanţa, pentru verificarea situaţiei din strada Bratislava.
 
„Au fost primite asigurări că, în măsura în care ISC va confirma cele reclamate de cetăţeni, incluzând pericolul de prăbuşire a construcţiei vecine, Prefectul va acţiona pentru anularea autorizaţiei. Ceea ce ar avea ca efect suspendarea imediată a acesteia şi a lucrărilor. Doar acţiunea prefectului poate avea un asemenea efect”, subliniază Felicia Ovanesian.
 
 
 
                                                  Sursa foto: Verde Urban
 
 
                                                       Sursa foto: Verde Urban
 
Citeşte şi:
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările