Geamanduri macabre pe litoral. Bornele portocalii sub formă de cruce au mesajul: „Întoarce-te acum“

Geamanduri macabre pe litoral. Bornele portocalii sub formă de cruce au mesajul: „Întoarce-te acum“

Geamandură litoral FOTO Facebook Robert Turcescu

Operatorii de plaje de pe litoralul românesc au primit din partea Fundaţiei pentru SMURD geamanduri în formă de cruce pentru a speria turiştii care se vor avânta în Marea Neagră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Toţi operatorii de plaje sunt obligaţi ca, pe lângă geamandurile existente, de culoare portocalie, care avertizează turiştii să nu înoate dincolo de ele, să monteze şi unele sub formă de cruce. 
 
„Pericol de înec după acest punct. 30 de oameni au murit anul trecut după ce au depăşit geamandurile. Întoarce-te acum!“, scrie pe ele. 
 
Noile geamanduri au fost achiziţionate de Fundaţia SMURD, fondată de secretarul de stat MAI Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Acestea au costat 2,499.3675 lei cu TVA. Până în prezent, geamandurile au fost montate la Eforie şi Vama Veche.
 
În fiecare an, zeci de turişti mor înecaţi pe litoralul românesc. Pe lângă teribiliştii care se avântă în valuri, deşi salvamarii arborează steagul roşu, semn că scăldatul este interzis, mulţi cad victimă unei ape liniştite, intrând să se îmbăieze fără să ştie că au anumite probleme de sănătate, cum ar fi o tensiune mare. 
 
Marea Neagră este periculoasă, lucru pe care îl spune orice marinar. Aici, furtunile se montează din senin şi creează pericole chiar şi celor mai experimentaţi oameni ai mării.  
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările