Elevi români, premiaţi de National Space Society. Au realizat un proiect pentru curăţarea deşeurilor spaţiale

Elevi români, premiaţi de National Space Society. Au realizat un proiect pentru curăţarea deşeurilor spaţiale

Colegiul Mircea din Constanţa

La competiţia organizată de National Space Society au participat anul acesta 6.862 elevi din 22 ţări, cu 1.619 de proiecte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa au obţinut premiul al II-lea la Space Settlement Design Contest organizat de National Space Society

Kessler Project Space Settlement este proiectul realizat de elevii Culerda Andrei, Mazilu Riana Florentina, Pătraşcu Maria-Alexandra, Gagara Elena Antonia, Diaconescu-Cărbunescu Mădălina, Balcan Maria-Alexia, Niculiţă Alexia, Cupcea Alina-Nicoleta, Bodea Maria de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” şi de elevii Petrescu Vladimir-Ioan, Niţă Nicolas-Raul, Popescu Tiberiu-Andrei de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa.

Elevii români au obţinut Premiul al II-lea, la secţiunea dedicată clasei a X-a, large group. Elevii au fost coordonaţi de profesorul Adrian Eracle Nicolescu de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”.

Proiectul Kessler are drept scop curăţarea deşeurilor spaţiale localizate pe orbita Pământului. Acestea reprezintă un risc semnificativ deoarece circulă cu viteze foarte mari, iar impactul cu sateliţi sau rachete este inevitabil. Sustenabilitatea proiectului este întreţinută de baza amplasată pe Lună şi cele 2 staţii de pe orbita Pământului, respectiv de pe orbita Lunii.

Colectarea deşeurilor este realizată cu ajutorul unor drone trimise de pe staţia ce orbitează Pământul. Deşeurile sunt ulterior folosite pentru construirea unor noi sateliţi sau mentenanţa celor existenţi.

La această competiţie au participat anul acesta 6.862 elevi din 22 ţări, cu 1.619 de proiecte.

Citeşte şi:

Bogdan Oancea, protestatarul plângăcios de la Constanţa, dus cu ambulanţa la psihiatrie VIDEO

Lacul Tăbăcăriei ar putea intra în administrarea municipiului Constanţa

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările