Constănţeanul Petru Buiuca, marele câştigător de la «MasterChef». Vezi ce a spus în primul său interviu
0Emoţiile şi palpitaţiile au luat sfârşit pentru cei patru finalişti ai show-ului „MasterChef", de la PRO TV! Marele câştigător este Petru Buiuca, cel care a plecat acasă cu premiul de 50.000 de euro. Click! a stat de vorbă, în exclusivitate, cu el.
Petru Buiuca are 24 de ani, e în zodia Taur şi s-a născut în Constanţa. Lucrează ca office manager la o firmă din Capitală.
Este primul concurent care a trecut de preselecţiile „MasterChef" cu
cele mai multe voturi, trei de „da" de la juraţi. Mâncarea lui preferată
este puiul la sticlă gătit de mama lui, dar detestă ciulamaua. Am aflat că la 15 ani se considera un adevărat vrăjitor în bucătărie şi că banii vrea să-i investească într-o afacere.
Click!: Te aşteptai să câştigi marele premiu?
Petru Buiuca: Îmi doream foarte tare să câştig. Faptul că am reuşit să
stau în top şi să fiu calm şi perseverent tot timpul cred că m-a adus
aici. Câştigarea titlului de „MasterChef" a fost o încununare a
eforturilor mele.
Aşadar, ai câştigat graţie perseverenţei tale? Nu crezi că ai avut şi alte atuuri?
Ba da. Am câştigat şi datorită personalităţii mele şi a stilului meu de
gătit care s-a văzut şi în mâncare. Îmi place să gătesc şi să mă
surprind inclusiv pe mine.
Îmi place să experimentez şi să-mi las amprenta în farfurie. Şi am
reuşit. Am creat feluri de mâncare frumos aranjate şi cu un gust
fenomenal.
Ce vei face cu banii?
Îmi voi susţine un proiect personal, photobites.ro. E un fel de început
al visului meu, o afacere în domeniu. Zilele acestea sper să-i dau
drumul.
Apoi doresc să încerc şi câteva bucătării internaţionale pe pielea mea,
Spania şi Franta, mai ales. Şi doresc să-mi ajut familia, aşa cum am
spus în repetate rânduri şi în emisiune. Aşa este frumos, nu?
Povesteşte-mi un pic despre copilăria ta.
Cel mai nefericit moment din copilăria mea a fost divorţul părinţilor
mei. La opt ani nu prea poţi să pricepi de ce se întâmplă asta şi nici
nu te aştepţi să se întâmple o separare. Practic, separarea a dus la o răcire a relaţiilor care au fost
reînnodate, de curând, cu greu. Toţi copiii cu părinţi divorţaţi ştiu
cum este. Trăieşti altfel şi te dezvolţi altfel. Dar înveţi să iei
decizii pe cont propriu şi te maturizezi mai repede.
Cum ţi-ai descoperit talentul în arta culinară?
Eu, personal, habar nu aveam că mă pricep la aşa ceva! Nu poţi să te
lauzi că mâncarea ta e super când nu ştii ce părere au alţii.
Dar, în momentul în care numărul fanilor preparatelor mele în rândul
amicilor a crescut simţitor, atunci am simţit că sunt bun la aşa ceva.
Eram ceva de genul: "Frate!? Pot să gătesc!" Şi de atunci am prins
aripi.
Care e prima mâncare pe care ai gătit-o, îţi mai aminteşti?
Nu ai cum să uiţi primul fel de mâncare, cred eu. Ghiveci de legume
sotat în vin alb. Aveam vreo 15 ani şi mă credeam vrăjitor în ale
bucătăriei.
Credeam că dacă ştiu să fac cartofi prăjiţi pot să lucrez cu alcool. Ei
bine, a ieşit interesant totul! M-am ameţit serios, pentru că nu am
lăsat să se evapore alcoolul din vin.Ce nu ai în acest moment şi ţi-ai dori?
Hmmm... O emisiune culinară! Sigur ar fi tare! I-aş spune „Atelierul lui Petru".
„Mulţumesc, iubito!“
Petru Buiuca e amorezat până peste urechi de iubita lui, Anca, despre
care spune că l-a cucerit cu... zâmbetul. "Mi-a plăcut instant zâmbetul
ei. Te blochezi!".
Câştigătorul de la "MasterChef" spune că se pricepe şi ea la arta
culinară, dar tot el e şeful în bucătărie: „Are un talent fenomenal de a
mânca tot ce fac eu delicios. Sincer, are talent la gătit, dar e la
început. Are alte pasiuni la care se descurcă fenomenal, cum ar fi
arhitectura".
Petru mai spune că fără Anca nu ar fi ajuns până aici: „Îi datorez acest trofeu, în mare parte, ei! Mulţumesc, iubito!".