Constanţa, văzută şi trăită în pandemie de artiştii plastici de la „Ovidius“

Constanţa, văzută şi trăită în pandemie de artiştii plastici de la „Ovidius“

O expoziţie de artă este organizată într-un mall al Constanţei, fiind susţinută de Facultatea de Arte a Universităţii Ovidius.

„Ex Libris Constanţa 2021 este o provocare a acestui prezent. Căci prezentul, trecutul şi viitorul nu dimensionează cronologic arta, ci îi conferă conexiuni, rădăcini şi scopuri. 

O astfel de imagine completă a Constanţei vă este oferită de evenimentul Ex Libris Constanţa 2021, organizat de prof.univ.dr. Florin Stoiciu, în cadrul Festivalului Primăvara Artelor, manifestare realizată în fiecare an prin Centrul de Cercetare Ştiinţifică şi Creaţie Artistică Euxin de Facultatea de Arte a Universităţii Ovidius din Constanţa“, anunţă artiştii de la Ovidius.

Vernisajul va avea loc vineri, 19 martie 2021, la ora 14.00, la Tomis Mall, cu respectarea regulilor de prevenţie împotriva Covid 19. 

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 19 – 31 martie 2021, la Art Gallery, etaj II, Tomis Mall.

La eveniment participă studenţii şi profesorii Facultăţii de Arte, specializările Pedagogia Artelor Plastice şi Decorative (licenţă) şi Educaţia Vizuală prin Studiul Peisajului şi Figurii (master).

„Ex Libris Constanţa 2021 este un eveniment menit să dimensioneze noua normalitate la care suntem forţaţi să ne raportăm. Simbolurile oraşului nostru conturează un univers aparent cunoscut, vag familiar poate, un univers intangibil, dar la care ne conectăm fără a avea neapărat conştiinţa acestui fapt.

Aici intră în scenă percepţia artistică a participanţilor la această expoziţie, studenţi şi profesori ai Facultăţii de Arte, care prezintă spectatorilor virtuali şi nu numai, perspectivele lor vizuale, poveştile personale, dar şi interpretările proprii ale acestor simboluri.

Expoziţia devine astfel o mărturie vizuală a istoriei prezentului, în care realitatea imediată este augmentată, interpretată şi demistificată cu ajutorul instrumentarului plastic şi al imaginaţiei. 

Arhitectura urbanistică, chipurile oamenilor, istoria ruinelor, marea şi simbolistica ei, sentimentul nemărginirii, haosul sau libertatea, toate acestea, precum şi multe alte percepţii dimensionează coerent realitatea artistică a oraşului Constanţa, din perspectiva mai multor generaţii de percepţie.

Vă invităm la acest exerciţiu de admiraţie în speranţa că vă veţi regăsi, vă veţi pierde, vă veţi bucura şi vă veţi destinde!“, invită organizatorii de la Arte. 

Pe aceeaşi temă: 

Jurnalul izolării sociale, cu schiţe în cerneală: „Arta adevărată a fost făcută în perioade de criză cu mijloace minime de exprimare“ 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările