Constanţa: Patru iranieni, prinşi în timp ce încercau să treacă graniţa cu documente false

Constanţa: Patru iranieni, prinşi în timp ce încercau să treacă graniţa cu documente false

Iranienii au trecut frontiera pe jos

Patru cetăţeni iranieni s-au folosit de documente turceşti false pentru a trece ilegal frontiera de la Negru Vodă, judeţul Constanţa. Cetăţenii iranieni ajutaţi de un român şi un bulgar voiau să ajungă în Germania.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negru Vodă aveau informaţii că cinci indivizi suspecţi se află într-un taxi cu numere de Constanţa.

Au trecut frontiera pe jos

Patru dintre ei, un bărbat, două femei şi un copil, au arătat paşapoarte şi cărţi de identitate turceşti. În taxi se afla şi un bărbat care a prezentat o carte de identitate bulgărească.

În urma unui control amănunţit, poliţiştii de frontieră au constatat că paşapoartele şi cărţile de identitate turceşti erau false. Cei patru erau cetăţeni iranieni.

Migranţii le-au povestit poliţiştilor că au plătit câte 10.000 de euro fiecare pentru a-şi procura documente false. Ei au spus că au intrat în România pe jos, ocolind punctul de trecere Negru Vodă, fiind călăuziţi de cetăţenii bulgar şi român. Destinaţia finală, au spus ei, era Germania.

Dosare penale

Cetăţenii iranieni s-au ales cu dosare penale pentru trecerea ilegală a frontierei de stat a României, fals privind identitatea de uz şi fals.

Bulgarul s-a ales şi el cu dosar penal pentru trafic de migranţi şi trecerea ilegală a frontierei de stat, iar românul este cercetat penal pentru complicitate la infracţiunea de trecere ilegală a frontierei de stat a României.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările