Constanţa, oraşul care merge înapoi. Corupţia din administraţie, principala îngrijorare a localnicilor

Constanţa, oraşul care merge înapoi. Corupţia din administraţie, principala îngrijorare a localnicilor

Cazinoul din Constanţa                                                              FOTO: Arhiva Adevărul

Un sondaj de opinie arată că locuitorii de la malul mării consideră Constanţa ca fiind un oraş în plin regres, măcinat de corupţie la nivelul instituţiilor statului şi lipsit de investiţii.

75,1% dintre locuitorii municipiului Constanţa consideră că oraşul se îndreaptă într-o direcţie greşită, în timp ce doar 20% cred ca direcţia este bună. Aceiaşi repondenţi (69,7%) spun că întreg judeţul Constanţa se îndreaptă într-o direcţie greşită.

Cea mai mare problemă a oraşului condus multă vreme de Radu Mazăre - condamnat penal - este corupţia din administraţia locală şi instituţiile locale, acest lucru fiind indicat de 17,8% dintre cei care au răspuns sondajului, în timp ce 12,5% arată că lipsa locurilor de muncă este o altă problemă majoră a municipiului Constanţa.

Nici degradarea unor simboluri ale oraşului (Cazinoul, stadionul) nu a rămas netaxată de constănţeni, 11,1% indicând că aceasta este o altă problemă a oraşului. De asemenea, 9,6% dintre repondenţi au sesizat lipsa investiţilor mari.

La capitolul priorităţi, oamenii au răspuns că ar trebui să primeze combaterea corupţiei, crearea locurilor de muncă sau dezvoltarea Portului Constanţa.

Sondajul de opinie din Municipiul Constanţa a fost realizat de INSCOP Research, la comanda Fundaţiei Universitare a Mării Negre.

Datele sondajului de opinie au fost culese în perioada 20 august –3 septembrie 2019. Volumul eşantionului a fost de 1.000 de persoane şi este reprezentativ pentru populaţia Municipiul Constanţa, cu vârsta de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ±3,1%, la un grad de încredere de 95%.

Tipul eşantionului: multi-stratificat, probabilistic. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Eşantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale Institutului Naţional de Statistică

Pe aceeaşi temă:

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, inculpat într-un dosar penal alături de Radu Mazăre

UPDATE Trei noi dosare penale pentru Radu Mazăre, din partea DNA

Cine e beneficiarul construcţiei care a fost autorizată ilegal de primarul şi viceprimarul Constanţei pe plaja din Mamaia

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: