Cazul „oligarhului“ Radu Mazăre, în presa elveţiană: „Şansele să-i fie acordat azil politic în Madagascar sunt scăzute“

Cazul „oligarhului“ Radu Mazăre, în presa elveţiană: „Şansele să-i fie acordat azil politic în Madagascar sunt scăzute“

FOTO Arhiva Adevărul

Despre fuga din România a fostului primar Radu Mazăre ziarul elveţian „Neue Zürcher Zeitung” titrează „Oligarhul solicită azil în Madagascar”. Presa internaţională nu pierde ocazia să amintească de încercările parlamentarilor PSD de a modifica a legilor Justiţiei.

Corina Gall, jurnalistă la publicaţia elveţiană „Neue Zürcher Zeitung”, autoarea articolului dedicat fugii în Madagascar a lui Radu Mazăre, scrie despre faptul că acesta trebuia să apară în faţa justiţiei din România, dar a ales să plece într-o ţară în care încă e neclar dacă i se acordă azil politic.

„Mazăre este fostul primar al oraşului Constanţa, <<baronul>> şi politicianul partidului de guvernământ PSD. După un proces de nouă ani - cel mai lung din istoria României - oligarhul a fost condamnat la patru ani cu suspendare pentru abuz în serviciu”.

În articol se precizează că acuzaţiile aduse lui Mazăre de către procurorii români nu este ceva nou în ţara noastră deoarece majoritatea celor judecaţi în cazuri de corupţie sunt socialişti. „Acesta este unul dintre principalele motive pentru care, cu noi legi chiar înainte de Crăciun, partidul a redus libertatea agenţiei anticorupţie bazate pe integritate”, scrie Corina Gall.


În articol şe vorbeşte şi de gradul de corupţie din Madagascar, stat în care nu ar exista o justiţie independentă. „Madagascar se situează pe locul 145 din 176 de ţări în indicele de corupţie al Transparency International - nu există nici o justiţie independentă. Cu toate acestea, şansele să-i fie acordat azil politic sunt slabe. Madagascar nu are o lege privind azilul - este mult mai probabil ca acesta să poată solicita o viză permanentă pe baza rolului său de investitor.”

Pe aceeaşi temă:

Noua patrie a lui Mazăre se confruntă, după epidemia de ciumă, cu o nouă catastrofă: ciclonul Ava

FOTO VIDEO Cum arată, în realitate, Madagascarul, insula unde a fugit Mazăre: „Oamenii cred în vrăjitoare, se închină la pietre“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: