Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu trece la programul de iarnă. Orarul zborurilor regulate

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu trece la programul de iarnă. Orarul zborurilor regulate

Pregătiri de iarnă pe Aeroportul Mihail Kogplniceanu

Începând cu data de 28 octombrie, pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu intră în vigoare noul orar al zborurilor regulate.

Începând cu duminică, 28 octombrie 2018, intră în vigoare noul orar al zborurilor regulate, valabil până în 26 martie 2019, pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa.

Deoarece există o preocupare permanentă a conducerii aeroportului pentru desfăşurarea traficului aerian în cele mai bune condiţii de siguranţă şi securitate, se vor pune în aplicare măsurile prevăzute în Programul de pregătire a S.N. Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa S.A. pentru sezonul de iarnă.

Obiectivele programului, conform reprezentanţilor aeroportului, sunt:
-    asigurarea funcţionabilităţii în condiţii specifice ale sezonului de iarnă a infrastructurii aeroportuare şi a mijloacelor tehnice aeroportuare;
-    prevenirea închiderii tehnice a aeroportului din cauze legate de executarea operaţiunilor de deszăpezire;
-    actualizarea informaţiilor privind echipamentele şi facilităţile ce pot fi asigurate pentru desfaşurarea traficului în condiţii de iarnă şi publicarea acestor informaţii în AIP România;
-    actualizarea planurilor de pregătire şi de lucru.

Modificările sunt legate de orele de zbor, după cum urmează:Conducerea Aeroportului anunţă că există în prezent un stoc de 12.500 de litri - 100% de lichid degivrant, 6.000 de kilograme de uree granulată şi 12.000 de litri de motorină, urmând ca aceste cantităţi să fie reînnoite periodic, în funcţie de necesităţi. „Echipamentele de deszăpezire la care s-au făcut reviziile tehnice în vederea trecerii la exploatarea de iarnă, sunt: 3 lame pentru zăpadă, 2 freze pentru zăpadă,  2 perii cu suflantă, 1 multifunctional (lama/perie/freza), 1 împrăştietor de uree şi 2 degivroare avion.

Toate utilajele de deservire tehnică a aeronavelor vor fi verificate şi se vor efectua lucrări de întreţinere pentru asigurarea funcţionării lor în parametrii optimi. Vor fi verificate şi instalaţiile de încălzire şi recirculare a aerului din incinte, pentru a se asigura confortul pasagerilor în aerogară, dar şi a personalului aeroportuar în clădirile administrative”, se arată într-un comunicat transmis de Aeroportul internaţional Mihail Kogălniceanu.

În perioada 01.11.2018 – 31.03.2019, în cadrul Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa va funcţiona “Comandamentul operativ de iarnă”, constituit pentru asigurarea bunei funcţionări a aeroportului pe perioada de iarnă.

Pe aceeaşi temă:

Programul de curse aeriene pe anul 2018, pentru Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Premierul Viorica Dăncilă inaugurează cursa Nordica Tallinn-Constanţa alături de omologul ei eston

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: