ÎPS Teodosie, despre amenajarea unui centru de vaccinare în Catedrala Neamului: „Biserica nu este anexa instituţiilor sanitare”

ÎPS Teodosie, despre amenajarea unui centru de vaccinare în Catedrala Neamului: „Biserica nu este anexa instituţiilor sanitare”

ÎPS Teodosie foto: Călin Gavrilaş

Arhiepiscopul Tomisului respinge categoric ideea ca în Catedrala Neamului din Bucureşti să fie organizat un centru de vaccinare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ideea ca un centru de vaccinare să funcţioneze în Catedrala Neamului a fost lansată de deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu.

ÎPS Teodosie a declarat într-o emisiune la România TV că „biserica nu este anexa instituţiilor sanitare. Să nu amestecăm lucrurile. În Biserică se sfinţesc cele sfinte. Sunt destule clădiri. Nu se cuvine în Catedrala Naţională să facem vaccinarea”.

De asemenea, ierarhul de la Constanţa spune că cei de la USR PLUS nu fac diferenţa între biserică şi alte clădiri laice. „Dânşii pun biserica pe aceeaşi poziţie cu celelalte”, spune Teodosie.

Episcopul a mai arătat că acum suntem pe timp de pace şi nu e cazul să comparăm atitudinea Bisericii de acum cu cea din timpul războaielor, când în biserici au fost organizate adăposturi, iar preoţii au fost alături de armată şi popor.

ÎPS Teodosie a vorbit şi despre faptul că Patriarhul Daniel nu ar trebui să se vaccineze pentru a da un exemplu. „ Vaccinare este liberă. Nu trebuie făcută de diferenţiere între vaccinaţi şi nevaccinaţi. Dânsul hotăreşte. Este suveran. E mai marele nostru”.

ÎPS Teodosie a declarat în mai mult rânduri că el nu se vaccinează deoarece este alergic şi nici nu va promova vaccinarea deoarece nu este treaba preoţilor sî facă acest lucru.

Citeşte şi:

Păcatele Înalt Prea Misoginului Teodosie, un arhiepiscop cu convingeri de Evul Mediu

Preşedintele CNCD, despre afirmaţiile controversate ale lui Teodosie: „Nu vom sancţiona interpretări ale unei credinţe”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările