Învierea lui Hristos, prin ochi de copil. Expoziţia „Culoarea din Lumină“ a fost vernisată la Teatrul Elpis

Învierea lui Hristos, prin ochi de copil. Expoziţia „Culoarea din Lumină“ a fost vernisată la Teatrul Elpis

Învierea lui Hristos în lucrările copiilor din Constanţa Sursă foto Adrian Drăguţ

Micii artişti plastici de la trei şcoli constănţene au dedicat o expoziţie celei mai mari sărbători creştine - Învierea. „Culoarea din Lumină“ poate fi admirată la Teatrul Elpis.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Culoarea din Lumină“ se intitulează expoziţia realizată de elevii Şcolilor nr. 23 şi nr. 16 Marin Ionescu Dobrogianu, alături de cei ai Colegiului Naţional Pedagogic Constantin Brătescu din Constanţa, vernisată la Teatrul pentru Copii şi Tineret Elpis.

„Ne aflăm în Săptămâna Mare a creştinătăţii. Este săptămâna cercetării de sine. A gândului smerit, a mărturisirii şi a împăcării. Este săptămâna comemorării suferinţelor şi morţii Mântuitorului Hristos, de dinaintea biruinţei şi învierii Sale.

Subiectele abordate în lucrările artistice realizate de noi în orele de educaţie artistică plastică sunt legate de momentele premergătoare sărbătorii Paştelui. Fiecare creator a încercat să releve trăirea momentelor în care Isus şi-a asumat preluarea păcatelor semenilor săi, ale noastre, ale oamenilor. Noi am încercat să traducem în aceste compoziţii artistice emoţia acestor momente“, relatează profesorul Adrian Drăguţ, coordonatorul expoziţiei.

Lucrările elevilor sunt realizate în tehnica picturii şi a colajului. „Pentru a sublinia semnificaţia acestor evenimente, ne-am deschis sufletele şi am realizat aceste pete de lumină şi culoare, expresie a simţirii noastre de creştini în prag de sărbătoare. Să nu trădăm, să nu condamnăm, să nu biciuim, să nu răstignim decât răul din noi! Să deschidem larg inimile pentru a primi pacea şi iubirea! Vă urăm Paşte luminos!“, urează artiştii plastici autori ai expoziţiei de la Elpis. 

Vă mai recomandăm

Sărbători prin ochi de copil, la Sala Elpis

Peretele cu pălării-fantezie. „I-ar plăcea şi Reginei Angliei“

Sărbători prin ochi de copil, la Sala Elpis

Adrian Drăguţ - Eseu în ulei pe pânză

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările