Poate că generalul Nicolae Ciucă a fost sincer când a declarat, în interviul acordat pentru Radio România Actualităţi, în iunie 2018, că nu va face politică şi nu va ţinti vreo funcţie publică, fiindcă poziţia de şef al Statului Major al Apărării, pe care a ocupat-o este „atât de sfântă onoare şi demnitate (…) încât, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva”.

acum 8 ore · comentarii (12)

Extinderea Uniunii Europene stagnează de o bucată de vreme, din motive diverse: mai întâi e vorba despre blocajele făcute de unele state oricărei forme de extindere până când nu se realizează o integrare mai profundă şi o uniformizare mai mare între statele deja membre.

acum 12 ore · comentarii (9)

Pentru aceasta poezie în proză, care spune poveştile a 12 personaje de culoare din Marea Britanie, interconectate prin diverse relaţii, inclusiv de rudenie, iubire şi abuz, Bernardine Evaristo a primit premiul Booker în 2019, alături de Margaret Atwood.

acum 20 ore · comentarii (1)

În momentul de faţă, în România contează doar ce spune un singur om: Florin Cîţu. El face şi desface guverne. Dă mandat premierului Ciucă, desemnat de Iohannis, comandă celor de la PSD şi USR ce să facă, decide cum să fie gestionată pandemia, după ce am ajuns la 500 de morţi pe zi, nu mişcă un ac în România fără acordul şi dispoziţia sa. Iar România se află în unele dintre cele mai dificile perioade din istoria sa.

De abia se termină Consiliul European la finalul căruia se anunţa solemn că se vor lua măsuri decisive pentru stabilizarea pieţei de energie. Şi puseul eroic de voinţă politică se poate încheia azi cu un mare fâs. Cu un alt fâs. N-ar fi de mirare, ghinion iarăşi şi iarăşi, dreptate mare are viziunea politică sintetizată de preşedintele Iohannis şi pe care România o concretizează pas cu pas!

acum 2 zile · comentarii (33)

Conform definiţiei prezentate pe site-ul revistei Serviciului Român de Informaţii, războiul hibrid „reprezintă o interacţiune dinamică între elemente de hard power (consolidarea forţelor militare, dispunerea de forţe şi capabilităţi militare în zone de conflict, finanţarea unor mişcări separatiste, activităţi de destabilizare şi subminare a securităţii unui stat sau regiuni) şi soft power

acum 2 zile · comentarii (46)

La nivel UE, certificatul verde nu a fost adoptat pentru condiţionarea sau limitarea accesului în instituţii publice, mall-uri, restaurante, hoteluri, etc. Acesta a fost adoptat pentru facilitarea liberei circulaţii în spaţiul intra-european, transfrontalier, inclusiv pentru călătorii esenţiale, cum ar fi transportul de medicamente.

acum 2 zile · comentarii (6)

Într-o lume a extremelor, cu jumătate din români la limita sărăciei, averea celorlalţi este la maxime istorice. Trei sferturi din averea românilor este formată din case şi apartamente (active imobiliare) şi doar un sfert din avere sunt active financiare, conform raportului asupra Stabilităţii Financiare publicat de BNR. Un total de 440 miliarde de euro.

acum 2 zile · comentarii (15)

Lăudabilă decizia UDMR de încurajare a natalităţii în România prin politici ţintite! N-ai cum să nu saluţi asemenea bune intenţii, enunţate de liderul Kelemen Hunor ca parte din viitorul program de guvernare. Te poţi doar întreba, cârcotaş, cum de nu i-a pălit pe udemerişti ideea salvatoare ceva mai devreme, poate anul trecut, în Cabinetul Ludovic Orban, sau poate prin precedentele coaliţii prin care s-au perindat.

acum 2 zile · comentarii (1)

Cea mai mare extravaganţă înainte de 1989 era să merg la Constanţa. Drumul către mare era magic: ne dădeam jos din tren, ne cazam la rude, norocoşii de noi, şi ne repezeam pe faleză, la Cazinou. Nu ca să intrăm în el, ci ca să stăm afară şi să ne uităm admirativ-prosteşte la cât e de frumos. Aşa se făceau selfie-urile pe vremea aia. În 1993, am emigrat pentru prima dată, la Constanţa.

acum 3 ani · comentarii (27)
Postari Recente
Modifică Setările